Published On: сб, авг. 31st, 2013

Футуризъм в новия урбанистичен план на БГ Лас Вегас

Един от най-добре оптимизираните в инфраструктурна насоченост градове у нас е на път да пренесе жителите и гостите си в друго измерение. Това стана ясно от представените 3D модели на централната градска част на Свиленград, налаган в обществеността в аналог на Лас Вегас, но в България.

Модулният проект, който отнесе конкурентите в обявения от общината конкурс, бе представен от софийската фирма ЕТ „Форум Александров” с ръководител архитект Александър Александров.

3

 

Земният глобус се очаква да бъде част от по-мащабна система – “Земя и Вселена”. В нея по план ще грейне и светлинно шоу „Млечен път”, което се очаква да релаксира минаващите гости и жители на Свиленград в тъмната част на денонощието.

Пред една от сладкарниците в град по план е предвидено да има детска зона, в която малчуганите да могат да се забавляват и играят, а техните родители спокойно до почиват на метри от тях. Цялата улица от сграда на банка ДСК до Медицински център 1 ще бъде тотално променена. Няма да има бетонови плочки и асфалт, а напълно еднакво нивилирана настилка с червени плочки, мозайка, скамейки и зелени пространства.

Ето и фотосите в 3D вариант, които ни показват нагледно какви иновативни урбанистични промени ще настъпят в близките години.

2

1

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Футуризъм в новия урбанистичен план на БГ Лас Вегас