Published On: пт, мар. 7th, 2014

Бившият заместник кмет: Не съм говорил с Танев за общи действия

Отхвърлянето на Бюджет 2014 на общинската сесия в Ивайловград доведе до изплуването на доста странни обяснения и позиции в града. Там има вече три малки десни формации, една голяма на ГЕРБ, толкова по мащаб на социалистите и двойно по-ниска на ДПС.Какво всъщност се случва, кои имат интерес от провал на настоящата власт и кой евентуално ще я замести. Е, не е за първи път правен опит за бойкот на кмет или цяла група от съветници. Най-близкият пример бе по-предишния мандат на градоначалника на Хасково Георги Иванов, който дори заключваше общината, а на една сесия хвърли стол по депутат от десницата.

орел, рак и щука

Нервите, личните вражди, градските сплетни и слухове се харесват на доста хора от малките населени места. Вместо да има дебат на всички в една зала, да се изгладят враждебните внушения и дори да изчезнат, то се работи на принципа – “Орел, Рак и Щука”.

Да, но Ракът и Щуката са по-близки по род и биха се опитали да свалят летенето на Орела, та даже и да го съсипят. По темата с дясното и действията в общината търсим мнението на стария заместник кмет и нов председател на СДС в града на Ивайло – Стефан Тонев.

Г-н Тонев, разбирахте ли какво стана на сесията на местния парламент?

– Чух, че не е минал бюджета, защото е отсъствала Даулова, но по какви причини, това не мога да кажа?

Вие с нея разговаряхте ли на тази тема – бюджет, приоритети и действия?

– Не, не знам….

Какво всъщност стана на форума на демократите в града. Научихме, че сте имали дневен ред и сте излезли с решение, какво е то, дайте детайли?

– Първа точка бе избор на ново ръководство, което и стана, а по втора точка се обсъждаше преразглеждане на споразумението между нас и ГЕРБ от 2011 г. Препоръчахме на нашите съветници, тези от КИ, та те да инициират среща с ГЕРБ, където да поставят изискването си – изпълнение на точките от споразумението, което подписахме дни преди балотажа между Танев и Овчарова. Само това, нищо друго, имаше сърдити, двама напуснаха и това се случи.

Вие с Танев чувате ли се, обсъждате ли бъдещи политики и общи действия, ако има предсрочни избори или предизвикване на такива. По-точно казано БСП и СДС в комбинация срещу ГЕРБ?

– Не, ние си имаме наша позиция, ако тримата съветници не си изпълнят ангажиментите да минат след 31-ви март в опозиция, то ние снемаме политическото си доверие към тях, те няма да ни представляват. Само това е…

По темата разговаряхме и с хора от СДС-Хасково, областният съвет на партията.

7

Ето и тяхната позиция:

“Ние сме демократична партия, отстояваме правото на свобода на личността, правота да се изразява човек, без да му се оказва натиск и внушение. Ние категорично подкрепяме Стефан Тонев в действията му спрямо ГЕРБ. Нека ГЕРБ си вземат поуки и да бъдат честни с хората си. Ние по никакъв начин няма да се прегърнем с политическите си опоненти БСП и ДПС, както на национално, така и на регионално ниво. Ивайловград е променен, приветстване добрите практики, но искаме да се изпълняват ангажиментите по места. Стефан Танев е наш опонент, както и представителите на БСП във всичките и разновидности, включително и новата фракция от стари политически фигури, носещи името АБВ. Борислав Бояджиев, заместник кмет в ОбА-Ивайловград представлява само себе си и партията на Надежда Михайлова – “Синьо Единство”.

Честта и достойнството на всеки българин е в основата на демократичните практики”.

СДС-Хасково

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Бившият заместник кмет: Не съм говорил с Танев за общи действия