Published On: пт, апр. 11th, 2014

Бивш митничар оглави лесничейството край границата

Бившият митничар Михаил Михайлов е нов началник на Държавното горско лесничейство в Свиленград.

Уволненият от ГКПП Капитан Андреево вече бивш служител на Агенция Митници преди време бе назначен в мобилната група на горските инспектори. Заповедта му бе спусната директно от Регионалното управление на горите в Кърджали. В периода 2009 – 2014 година Михайлов изучаваше тънкостите на горската професия и се дипломира като висшист. Още при падането на кабинета Борисов се заговори за рокади в почти всички държавни горски стопанства, като най-апетитно от тях бе това в Свиленград.

Лично Христо Щерев се застъпи още през миналото лято за кандидатурата на Михайлов, но организационни и други проблеми стопираха рокадата.

В самото стопанство топлата зима оряза приходната част, която идваше от износ на дървесина за Гърция, затова и заплатите през последните месеци бяха забавени с 45-60 дни. Също така един от заводите в ударената от рецесията южна наша съседка затвори и доста наши доставчици на дървесина останаха без пукната пара от фалиралите собственици на завода за целулоза.

Досегашният шеф Антони Тодоров (виж на снимката) е преместен в новата структура на ЮИДП-Сливен в Маджарово. Той бе уверен, че няма да бъде махнат, въпреки атаките на БСП в тази посока.001

Харманлийският бивш началник се водеше за любимец на главния бос на управлението в града на 100-те войводи Пейчо Върбанов, но и това му помогна да остане на поста си, където бе назначен лично от бившия депутат от ГЕРБ Иван Петров, който сега е подслонен в гнездото на Николай Бареков и новата партия “България без цензура”.

Новият директор Михаил Михайлов – Студенеца е с дълъг стаж в митниците и веднага след отстраняването на Стефан Марашев дори бе спряган за поста. За назначението му имаше доста спорове, най-вече от по-консервативните ядра на партията в лицето на Атанас Атанасов, който вече изрази своето мнение във в-к “Мост”.

ДПС също имаше своя фигура, която лансира, но там удари на камък. Новият директор на местната структура на ЮИДП-Сливен е готов да затегне контрола по горите, както и да укрепи финансово лесничейството.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Бивш митничар оглави лесничейството край границата