Published On: чт, апр. 17th, 2014

Хлад и дъжд за Великден

Хлад и дъжд ни очакват за най-големия християнски символ на православните хора по света и у нас – Великден. Очаква се валежите да обхванат Източна България. Времето ще е облачно и дъждовно. Повече ще са валежите в западната половина на страната. След това от югоизток преваляванията ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от юг, югоизток и след обяд в източните райони ще е умерен. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 10°, максимални от 6°-8° в западните до 14°-15° в югоизточните райони. Атмосферното налягане ще се понижи още. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

001

Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява дъжд. Максимални температури по крайбрежието 12° – 15°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е облачно, мъгливо, с валежи предимно от сняг. Вятърът ще се ориентира от юг, югозапад – до умерен. Максимална температура на 1200 метра – около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

В събота времето ще бъде предимно облачно, с превалявания, но по-слаби. Вятърът ще се ориентира от юг и ще бъде слаб до умерен. Температурите ще започнат да се повишават и максималните в повечето места ще са между 12° и 17°, в северозападните райони и по високите полета на Западна България – 8°-10°. През следващите дни ще има и слънчеви часове, но ще се развива купеста облачност и след обяд на отделни места ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Затоплянето ще продължи и в началото на следващата седмица максималните температури ще са около и над 20°.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Хлад и дъжд за Великден