Published On: чт, май 1st, 2014

Невероятно! Наше село е част от фиестата на Севиля

Наше село в Южна България е на Седмото небе от финала и невероятната игра на испанския елитен тим Севиля. Кое е селото, какви са хората в него, защо те са част от червено-бялата магия.

Населеното място стана известно покрай неизкупените количества тютюн през месец февруари и март. Емблемата на село Мустрак е Живко Желев, но не футболиста, а земеделското страшилище и бивш полицай от Свиленград, роден в малкото селище на хълма, от който може да се погледне към широкото поле, стигащо до турската граница.sevillafc

От това място е и Динко Господинов – “Легендата”. Нереализирал се футболист на Берое, но огромен спортен деятел и действащ служител на ГКПП Капитан Андреево, който остави дири в ДЮШ на зелените от Стара Загора.

Още като дете Господинов хваща окото на треньорите от града на липите, но по-късно успява да рита в Граничар от Свиленград, където ментор му е инж. Никола Динков, строителен предприемач. Двамата продължават да са неразделни и сега.

Кмет на селото е Костадин Господинов, брат на Динко Господинов, и активен член на структура на ПП ГЕРБ в Свиленград.

Друг енергичен човек е и Живко Желев – Жиката. Председател на фен клуба на ЦСКА – “Червена граница”, който е униформен служител на вътрешното ведомство от съдебната охрана в Окръжен съд – Свиленград. Голям ултрас на Партизан и ПАОК.

Всички от Мустрак имат кръвна връзка със Севиля, градът пратил свои рицари на поход до Божи гроб, но това е друга история.

2788_mustrak

Тази нощ и утре, до финала в Торино, всички гордо ще веят испанските си корени и силата на елитния Севиля. Героят тази нощ е Стефан МБиа, който за кратко рита в Рен с Георги Иванов Гонзо, а след това направи име в Олимпик Марсилия. За кратко черната перла на Камерун рита и в КПР, но това му попадение във вратата на Валенсия за крайното 3-1 го изстреля на преден план за жителите на Мустрак.

изтеглен файл (2)

Нека Ви припомним, че в първия сблъсък Севиля удари прилепите с 2-0.

Така на финала в Торино ще се изправят два червени клуба – Бенфика и Севиля. Лига Европа ще бъде португало-испанска, да живее Фиестата на Иберийския полуостров.изтеглен файл

Португалците издържаха на черно-белия ад срещу Ювентус за 0-0. В първия двубой орлите излъгаха торинци с 2-1.

Живко Желев (на снимката) надали е предполагал миналата година, че лятната му тениска е в пълен унисон с цветовете на испанците.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Невероятно! Наше село е част от фиестата на Севиля