Published On: пт, авг. 7th, 2015

В САЩ си имат “Белята Тръмп”, в България – “Народния бунтар Желев”

Малко е несравнимо да съпоставим Доналд Тръмп от САЩ с неговите 10 милиарда долара в банките и един нашенец, станал изключително популярен в страната с откровените си изказвания на темите от ежедневието ни – ниските доходи, ограбването на народа от корпорациите, нелегалните емигранти, рекета на агенциите и корупцията по места. Все теми, които по един или друг начин кореспондират отлично с дебатите зад океана.

В България тютюнджията Живко Желев само за часове успя да получи над 420 000 гледания в социалните мрежи и подкрепа от всички държави, в които има силна българска следа – Англия, Германия, Испания, Гърция, а и дори в САЩ.

Желев е бивш полицай от силния период на МВР, когато всичко се спазваше по устав, а всяка нередност в системата се наказваше жестоко. Тръмп иска също силна държава и безпартийни назначения и протекции, защото според милиардера има доста парашутисти по федералните служби, а усилията на граничните власти не спират ордите от мексиканци и други централноамериканци да нахлуват в страна, каквато е САЩ. Проблемът идеално пасва и на родната картинка с каналджийството и раздаването на статут, на който му скимне от институциите.

DSC00722

Силният елемент и при двамата е обаянието и личната позиция като граждани, а не като членове на дадена политическа сила.

Кандидат-президентът Доналд Тръмп за пореден път показа своята шоуменска класа в поредица от скандални изявления и засенчвайки своите опоненти на сцената републиканските телевизионни дебати в Кливлънд, щат Охайо.Тръмп е лидер в допитването на общественото мнение сред 17 кандидат-републиканци.

На дебатите той направо разнебити доктрината на Белия дом. Някои от изразите му са истински бисери. Почти не позвол на другите участници в дебатите да се доберат до микрофона.

Той например отказа да си вземе обратно оскърбителните думи, че Мексико изпраща в САЩ „престъпници” и „насилници”.Според него, от политическата коректност Америка има само вреда и от нея „тази страна изпитва сериозни трудности”.

0009

Милиардерът нарече президента Обама „неразбиращ от политика”.

На въпроса защо четири пъти банкрутирал компанията си, той отвърна, че „използва законите на страната, както и всичко останало”. Относно кредиторите на компанията, които загубили пари, Тръмп отговори: „Тези кредитори не са малки деца. Те са истински убийци.”

По отношение на журналистите отсече: „Репортерите… Те изобщо са много безчестни хора.”

Желев на няколко пъти пред националните медии обяви, че точно с помощта на репортерите и водещите се промиват мозъците на бедните хора, като се почне от Бай Хасан в Родопите и се стигне до Бай Иван в село Мустрак.

DSC00724

Желев има скромна мечта, а тя е да стане общински съветник, независим и честен пред хората. Той нарича проблемите с истинските им имена, затова и българи, и турци и гърци го обичат и подкрепят.

В САЩ нещата се обръщат в полза на милиардера

ВИЖ ТУК ВИДЕО ОТ ДЕБАТА 

Независимо от сегашната популярност на Тръмп, неговите шансове за републиканска номинация се считат за почти нулеви. Той не е поддържан от елита на партията.

Известният писател Стивън Кинг нанесе удар на кандидата за президентския пост Доналд Тръмп в сряда, като изказа мнението, че републиканецът води расистка кампания, предаде CNN. „Как ви се струва това за девиз на кампанията на Тръмп: Ако си бял, си си О.К! Всеки друг цвят, не ти вярвам“, писа Кинг в своя „Туитър“.Кампанията на Тръмп протича в атмосферата на скандали, свързани с противоречивите му коментари, че много нелегални имигранти от Мексико са „изнасилвачи“ и „убийци“. Наскоро член на екипа на кандидат-президента бе уволнен след скандал, предизвикан от расистките му коментари във „Фейсбук“.От своя страна Кинг е изявен демократ, който често критикува републиканските политици.

888888888888

Също така стана ясно, че лично Бил Клинтън е дал идеята на Тръмп да се бори с Хилъри.

Бил Клинтън е окуражил Доналд Тръмп да последва своите политически мечти и да се кандидатира срещу Хилари Клинтън за поста в Белия дом, стана ясно вчера, съобщава The Times . Това раздвижи интригата часове преди важния първи дебат между милиардера и неговите основни претенденти за президентската номинация на Републиканската партия.

Разкритието, че Тръмп е потърсил мнението на бившия американски президент през май, добави известен тръпчив вкус към и без това едни от най-забележителните президентски кампании от десетилетия. В телефонно обаждаме Клинтън е казал на Тръмп, че „той ще предизвика реакция сред разочарованите консерватори и е растяща сила в дясно“.

Убийствен разрез на случващото се в страната на Демокрацията направи Владимир Каролев

9999999999999

САЩ си намериха първия политик от т.н. post-policy тип – човек, който предлага първо себе си, а не толкова някакви политики. Доналд Тръмп унищожава конкуренцията и тази нощ е оцелял след пълна и безкомпромисна атака от спонсорите на републиканската партия (американския вариант на това, което ние наричаме олигарси) през FOX News, организаторите на първия президентски дебат.

Не само, че е оцелял, но по всичко изглежда и че е разбил на пух и прах заговора и останалите кандидати. Вече 30 години избирателите в САЩ слушат сладки приказки от лявата и дясната партия, а който и да дойде на власт прави едно и също. Хората там са гневни, мразят все повече своите управници, не им вярват за почти нищо и чувстват, че губят от провежданите политики както на индивидуално, така и на национално ниво, докато милиардерите и бюрократите забогатяват все повече.

88888888888

И тук идва бомбастичният и на пръв поглед комичен Тръмп, който има 10 милиарда долара в банката, но е също толкова разгневен към политическия и бизнес елит, колкото и средностатистическия американски избирател. Без свян и срам им разказва истината как богатите (включително самия той) стават по-богати от печатането на пари и спонсорирането на партийни кандидати и размахва пръст не само на всички във Вашингтон, а и на всички в Китай, Япония, Мексико и къде ли още не. Не говори любезно и казва точно това, което мисли. Не се извинява никога и не е политически коректен. Много американци може да не са съвсем съгласни с каквото казва, но те са гневни и той е гневен. Те искат да чуят нещо искрено и той им го казва.

Те искат да видят лидер, който не отстъпва, а той дори не знае, че съществува нещо като отстъпление. Не знам как ще протекат изборите, но едно нещо е ясно – в САЩ се води PR война, каквато не се е водила скоро. Един човек с много милиарди, половин-вековен опит в шоу бизнеса и уникални PR специалисти се сблъсква с цялата многомилиардна машина на американския партиен елит. Ако не друго, поне гледаме висшия пилотаж в правенето на политически кампании. It doesn’t get any better than this, folks.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Слави каза:

    Ако Тръмп действително милее за държавата и народа си, то той тези 10 милиарда трябва, или да ги инвестира в бизнес “Not for profit” който да се разширява, или да ги върне обратно на тези от които ги е заграбил. А що се отнася до това, дали ще се промени нещо ако той стане президент, бих казал, че дори Исус Христос да стане президент, в тази система нищо не би се променило.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

В САЩ си имат “Белята Тръмп”, в България – “Народния бунтар Желев”