Published On: вт, сеп. 15th, 2015

Американски войници носят картечница в автобус №76

Очевидец е изпратил в БЛИЦ изумителни кадри, от които става ясно, че в градския транспорт на София се превозва открито лека картечница. Двама щатски военни са влезли в автобус 76, пътуващ от Плиска към центъра, и най-невъзмутимо са поставили на пода картечница върху поставка.Оръжието е било без калъф или някакви предпазни средства. В автобуса са пътували доста столичани, включително и деца.

Ето какво ни сигнализира още Христо Панайотов: 

„Вчера, неделя, около 17.30 ч. се качих на рейс №76 от Плиска към центъра. Докато пътувах видях, че в рейса има двама военни с маскировъчни униформи. На единия от тях на ревера бе изписано „US ARMY“.

US-рейнджъри с картечница в автобус 76!

Носеха с тях лека картечница М16. В част от времето докато единия, който очевидно я носеше, си я беше поставил на стойката на земята, за да не му пречи докато си ръфа баничката… След като приключи с храненето, я вдигна, сгъна стойката невъзмутимо и си я взе на рамо. В автобуса имаше и малки деца, както е видно и от видеото. Хората бяха като втрещени… Дали пък усещането за наближаващо военно положение няма да ни изненада преждевременно, макар и да сме все още уж далече от разгръщащите се конфликтни точки?..“

БЛИЦ пита МО и МВР във война ли сме, че да се разнасят свободно оръжия из София? Редно ли е да се паникьосват по този начин нищо неподозиращи хора, които мирно си пътуват в автобусите из столицата, та макар и да сме член на НАТО? Знае ли някой от отговорните власти кои са тези американски военни, които без да им пука от нищо влизат в градския транспорт и тупват по средата оръжието си?

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Американски войници носят картечница в автобус №76