Published On: чт, окт. 8th, 2015

Свиленградчани, видяхте ли рекламните материали от крепостта над Мезек ?

Много хора взеха да пишат Отворени писма и призиви за честни избори, а има един елементарен въпрос, той е адски лесен, може лесно да се провери с лекота. Ето и въпросът: Свиленградчани, видяхте ли рекламните материали от крепостта над Мезек, за листовки и други хартиени диплянки. За тях са похарчени 60 400 лв. Изпълнител е фирма „Когнито“. Кой ги прочете и колко хора дойдоха до село Мезек?

За извършени юридически услуги за подготовка на документация за участие и провеждане на процедури за възлагане е изплатен хонорар от 14 800 лв. на един свиленградчанин, който е адвокат.

Авторският надзор на реставрацията и консервацията на крепостта в Мезек е струвал 10 187, 47 лв., а изпълнителят е „Архитектура и наследство“ ООД – Пловдив.

0008

Хората на Свиленград искат да видят тиражните листове, печатните матрици, изходящите палети с рекламни материали, има подобни справки във всяка печатница и за тези 60 400 лева какво е реализирано, до стотинка.

Всички площи и самият лагер около крепостта са застраховани в компания с Летящ лъв, международна компания с филиал в Свиленград, даже гори и други площи са застраховани там.

Тази велика крепост над село Мезек е била гранична застава, която е подавала сигнал на другите крепости за движение на войски по левия бряг на река Марица.

Фигурите-кич по шосето и таблата покрай пътя са на стойност 190 000 лв., като изпълнител е ДЗЗД „Обединение ДЕЯ ГРУП И ДЕЯ СТО“ с управляващ Чавдар Стоянов. ДЗЗД „ДЕЯ ГРУП СТО“, пак на Чавдар Стоянов, е подсигурила и двете няколкоминутни възстановки при откриването на мезешкия атракцион, в театрото, което е коствало 75 000 лева. На доброволците не се плати нищо, част от актьорите бяха видимо в нетрезво състояние, за което има и видео от едната шатра, едва се държаха на крака.

ВИЛА АРМИРА ПОГЪЛНА ОКОЛО 2 МИЛИОНА, НО ТАМ ИМА ДНИ С ПО 350-400 ТУРИСТИ, КОИТО ПЛАЩАТ ТАКСА, КУПУВАТ СУВЕНИРИ И СПЯТ В ХОТЕЛИТЕ СРЕДНО ПО 2,5 ДНИ.

Самият средновековен атракцион, включващ няколко шатри, пластмасови коне и манекени в одежди на кръстоносци, е струвал 166 090 лв. Техническото оборудване към атракциона е доставено от свиленградската фирма „Бурденис КОМ“ на Йорданка Иванова за 9 476 лв.

До крепостта не е припарвал крак на кръстоносец, камо ли на крал, граф, маркиз или барон. Финансовата норма на възвращаемост до 2026 г.  е минус – 37%, тъй като инвестицията е много голяма.

Фактически се предвижда направените разходи да бъдат покрити на 67 на сто. Оперативните разходи ще са по 48 хил. лв. за 2013 – 2014 г., по 74 хил. лв. за 2016 – 2017 г., по 77 хил. лв. за 2019 – 2020 г., по 82 хил. лв. за 2022 – 2023 г. и по 86 хил. годишно за 2025 – 2026 г.

С ЕДНА ДУМА, С ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ: КРЕПОСТТА ЩЕ Е НА ВЕЧНА ЗАГУБА, ПРЕДВИДЕНА ЗАГУБА, ФАКТИЧЕСКА ЗАГУБА, АКО ЩЕ И РИЦАРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ ДА ДОЙДАТ, КОЕТО ЕДВА ЛИ ЩЕ СТАНЕ, ЗАЩОТО НЯМА ЛЕГЛОВА БАЗА. ТОВА Е ЧЕРНО НА БЯЛО, НЕ Е МОЙ ИЗВОД, А НА МЕСТНАТА ВЛАСТ, КОЯТО СИ ИМА ЛЮБИМЦИ.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Свиленградчани, видяхте ли рекламните материали от крепостта над Мезек ?