Published On: сб, окт. 24th, 2015

ИЗВЪНРЕДНО / Арестуваха двама търговци на гласове

Двама търговци на гласове бяха задържани от полицията. Всичко е станало по сигнал.Арестите идват след проведена акция в село Смилян. Единият задържан е мъж на 54 години от ромската махала на селото.

9999“Две досъдебни производства за купуване на гласове са образувани при нас”, потвърдиха пред Dnes.bg от прокуратурата в града.

Задържаните вече са разпитани. В момента на ареста, в тях не са открити пари, но данните сочат, че са търгували с гласове на хора от махалата.

В същото време пазарджишкото село Цар Асен беше установено, че в избирателните списъци са вписани хора, които не живеят в селото и не отговарят на изискването за 6-месечна уседналост.

Проверка на прокуратурата в Пазарджик е потвърдила информацията. В Общинската избирателна комисия в Пазарджик са получени три сигнала за предизборна агитация в деня за размисъл.

В Хасково се работи по няколко сигнала за търговия с гласове, в един от сигналите се посочват и ромски тартори, които са организатори на криминалната проява.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ИЗВЪНРЕДНО / Арестуваха двама търговци на гласове