Published On: сб, ян. 30th, 2016

Независимият Желев внесе папка със земеделски тъмни схеми в МЗХ

Първият независим общински съветник в историята на местния парламентаризъм Живко Желев внесе специална разработка, базирана на реални факти, която описва криминална схема за субсидиране на земеделска земя, която се и арендова. 

Това стана на състоялата се среща на четирите съсловни организации в сектор “Тютюн” с министър Десислава Танева и зам.министър Цветан Димитров. В документите и папката като цяло има конкретни фактически събития, описващи как един доскоро кандидат за общински съветник е вземал около 45 000 лева годишно от субсидии, но по схема, която подлежи на проверка от МЗХ, агенциите към министерството и след това прокуратурата.

НКТБ селектира винаги сигнали за нарушения и проблеми в агросектора.

НКТБ селектира винаги сигнали за нарушения и проблеми в агросектора.

Министър Десислава Танева остана впечатлена от обстойния анализ на председателя на НКТБ Асен Кичуков и представителите на най-голямата съсловна организация.

Обосновано и аргументирано бяха поставени проблемите на производителите от всички сортови групи, като Кичуков предложи и възможни ефективни варианти за разрешаването на палитрата от проблеми в бранша.

Изкупната кампания и липсата на договори са основна първа точка на разговорите между НКТБ и МЗХ. Министър Десислава Танева обясни на четирите съсловни организации, че ще се търси изход от кризата с неизкупените количества тютюн, като реализира втора среща с фирмите, на които д

Exif_JPEG_420

Желев винаги се е борил за справедливо отношение към стопаните от всички сортови групи.

а им предложат варианти да купят стоката на фермерите.

Срещата се състоя в сградата на МЗХ. Нека уточним липсата на договори, имахме среща с цигарените компании, водихме разговор с тях. Уточнихме, че ще изкупуват тютюн през следващите седмици. Това обясни зам.министър Цветан Димитров на ръководствата на НКТБ, НАТ 2010, СПОТ и Басмъ.

ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА МАФИОТСКИТЕ СХЕМИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ФИРМИТЕ НА ПАЗАРА ЗА ТЮТЮН 

ТУК

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Независимият Желев внесе папка със земеделски тъмни схеми в МЗХ