Published On: сб, Ное. 12th, 2016

Един ясен SMS до свободните българи в чужбина и Родината ни

България е нашата Родина, Апостолът е нашият баща, а на ред идва един не ключов, а съдбоносен Балотаж, означен с година 2016. България избира президент, това е лицето на страната ни, това е нашата съвест и глас. Какво уж ни предлагат всички политици – избор между ЕС и Русия, избор между демокрация и тоталитаризъм, избор между дясно и ляво, избор между млади и стари, избор между евро и рубли, а и избор между председател на Народното събрание и генерал от ВВС на Република България.

Цецка Цачева е последният избор на Бойко Борисов и ръководството на ПП ГЕРБ, след като от премиера стана ясно, че Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Томислав Дончев под една или друга форма са дали крачка назад от надпреварата и са били зачертани от списъка на Борисов.

842c7bb966ddcc3bb7715ec07d88db32

Лидерът на държавата си признава това на няколко пъти, а дори и го признава като грешка, защото явно е смятал, че който и да предложи от редицата с кандидати, то мнозинството от хората ще го изберат.  Цецка Цачева е №4 от първия ред на партия ГЕРБ.

images

Това ясно го заяви Бойко Борисов в ефира на Нова ТВ, като разясни, че е раздразнен от действията на Слави Трифонов в бТВ. Всеки ден по 2 часа политически анализи, действия и обръщения от сценаристите и Трифонов, за което трябва да се сезира СЕМ, но Борисов не го правил, защото не бил отмъстителен човек.

Това се съгласяваме, че е така, продължаваме напред…

През последните дни спортисти, общественици, музиканти, артисти, поети и познати лица от екрана, киното и театъра с нескрит оптимизъм подкрепят Цецка Цачева, което много напомня на подкрепата на Холивуд, Уолстdownloadрийт, CNN, NBC, ABC и още куп щатски и регионални медии за Хилъри Клинтън.

Това обаче не означава математически сбор и гарантирана победа, трябва да има магнетичност, харизма на лидер в кандидата на дадена партия, организация, гражданско движение и платфрома, за да убеди хората в това, че е подходящ за държавен глава.

Грешките на Цецка Цачева са няколко:

  • Липсата на сериозни познания по геополитика и външни отношения, тук се повтаряха думите НАТО, ЕС, Евроатлантизъм, Солидарност, Стабилност и Демокрация. Нищо емблематично като мотив не се изведе отпред и хората да го посочат като постамент на Цецка Цачева.
  • Липса на категорична подкрепа за Съдебна реформа, която ясно разпределя отговорностите и възможностите да има независими звена, които да докажат на хората, че има достатъчна справедливост в едно болно от престъпност и мафия общество.
  • Липса на ясна формулировка за икономическите стъпки на Република България в следващите поне 5 години в един свят, където крехката стабилност на пазарите и банковата система, може да пропадне в бездната на нова задлъжнялост и нисък икономически растеж. Дори Нидерландия не може да се похвали със същите темпове на ръст, какъвто е имала през 2008 година, за Гърция, Испания, Португалия и Южна Италия това е пълна химера.
  • Липса на доктрина за отношенията ни с Турция, Русия и най-вече САЩ, където не е ясно на какви министри ще разчита Доналд Тръмп, ако изключим познатия Рудолф Джулиани.
  • Липса на ясен отговор дали ще приема съвети на няколко посолства в София на силните страни в ЕС, както бе видимо през периода на управление на Росен Плевнелиев.
  • Липса на реална представа какви са функциите на поста държавен глава, освен повтарянето на думи, които Цветан Цветанов говори по събрания и срещи в областните градове пред елита на партията.
  • Липса на отношение към южната ни съседка Гърция за това как ще преодолеем кризисните моменти със стачките на фермерите там, които директно удариха родната икономика, транспорт и регионално развитие в пограничните райони.

Обърканите термини, неугледната лексика, стилистичните грешки и подреденост на изразите, ясно посочва, че този пост не съвпада с профила на Цецка Цачева. Това не е анализ на база партийна профилна рамка, а факт след факт, серия от грешки, които предизвика насмешка най-вече сред образованите българи, които не търпят неадекватни изказвания и липса на последователност в стратегическото мислене на кандидата на ПП ГЕРБ. В момента българите наблюдават не борба между демократични възгледи и социалистическа доктрина, а битка между неадекватност и начетеност.

radev-cachev-2-281393-810x0

Генерал Румен Радев с всичките си минуси, колкото и малко да са на брой, показа силни познания дори в медийната среда у нас и тази в чужбина. Цитати на издания от САЩ, Турция, Брюксел, Великобритания и Германия. Не случайно 31,65% от свободните привърженици на самата ГЕРБ са гласували за Радев на първи тур, което прави 18,55 % от целия актив на партията, всеки пети симпатизант на най-голямата политическа сила е предпочел Радев пред Цачева преди 1 седмица, това и факт, който дори от щаба на ПП ГЕРБ признаха, след като обстойно се запознаха с прочита и разреза на гласувалите на първи тур.

Столичани, тези в центъра на София, където ДСБ и СДС имат твърд електорат, свободни и можещи експерти, също на позиция, че Цецка Цачева не излъчва дясно мислене,каквото имаше при Трайчо Трайков, а по-скоро носи само пришит костюм на демокрация, през който прозира бельото на БКП, където е членувала Цачева преди 1989 г. Самата тя определи това като МЛАДЕЖКИ ПОРИВ.

Как порив към БКП, това е вътрешно желание, а не външно въздействие?

Затова и българите в чужбина и свободните граждани в България, независещи от кметове, компании на властта и кръгове на ГЕРБ олигарси няма да излязат в неделя с мисъл, че ще спасяват България от лапите на Путин, както се изрази Москов, а с мисъл кой е подходящ за това да бъде държавен глава.

Тук партии, внушения,подкрепи на звезди и личности от медиите, не играят роля, защото ние българите станахме доста политически грамотни, трудно се влияем от насочване в коловоза на ГЕРБ и жадните за власт Ненчев, Кунева, Лукарски и Москов.

Бъдещият президент на България ще бъде този, който спечели симпатиите на мислещи българи, а на пионките и зависимите. Хора с доходи около 550-600 лева, гравитиращи в общини, доминирани от ГЕРБ и вечно гледащи часовника, за да излязат в почивка и час по-скоро да се приберат у дома, няма да тежат на везните на Фортуна.

Самата Цачева не убеди жителите на общините с променена визия, че тя има пръст в това те да живеят по-добре. Кандидатът на ГЕРБ няма харизмата на Йорданка Фандъкова, а по-скоро на сух председател на домсъвет по времето на Тодор Живков, който маха с пръст и поучава. Това е този образ, която си изгради като председател на Народното събрание.

Дори и ромските махали ще бъдат тотално обезличени при активност от над 51,4%, математиката ще го докаже.


Велко Велев, главен редактор на 7plus7.net

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. джо каза:

    Не съм против никой ,аз съм за промяна !

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Един ясен SMS до свободните българи в чужбина и Родината ни