Published On: ср, февр. 22nd, 2017

През март – дъжд и слънце

Като цяло месец март ще бъде дъждовен. Валежите ще са над нормата за посочения месец. Месец март 2017 ще ни предложи следните температури: най-ниските минимални температури ще се движат между -5 и минус -2 градуса, а най-високите – между 19 и 25 градуса.
Какво време да очакваме през месец март 2017 като разделим месеца по десетдневки?

Първо десетдневие на месец март 2017

Динамиката ще бъде основната характеристика в атмосферните процеси. Вятърът ще бъде силен, на места бурен, както отбелязахме, валежите ще са предимно от дъжд, като в Северна България дъждът ще преминава в сняг. Но спокойно, голяма снежна покривка не се очаква. Около 5-8 март очакваме ниски температури, който могат да падат до -6 градуса. Това захлаждане, обаче няма да трае дълго. Около 10 ще настъпи затопляне.

Второ десетднение на месец март 2017

След затоплянето, което ще се наблюдава около 10-12 март, отново ще настъпи захлаждане, което ще трае до 17-18 март 2017. Очакват се заледявания. Но към 20 март отново температурите ще тръгнат нагоре, дневните ще достигат до 10-12 градуса.

Трето десетдневие на месец март 2017 година

В началото на десетдневието температурите ще вървят нагоре, ще вали дъжд, но ниските сутрешни температури, които ще са в порядъка на -3 до -5 градуса, ще образуват заледявания. Около 25-27 март времето ще се изясни и ще се задържи сухо. Дневните температури могат да достигнат до 15 градуса, но нощните ще се въртят около -6 градуса и сутрините ще са мразовити. В края на месеца ще има заоблачаване и температурите трайно ще се покачат, като сутрешните минимални ще са около -2 градуса, а дневните ще бъдат между 15 и 18 градуса.

Чудесно време за ски в планините, но опасността от лавини остава. Скиорите трябва да бъдат внимателни. Пролетта настъпва с пълна сила и това ще се почувства във високите дневни температури, които на някои места ще достигат до 20 градуса. Времето ще се задържи стабилно в края на месец март 2017 г.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

През март – дъжд и слънце