Published On: пт, мар. 10th, 2017

​DHL test ‘slimme pakketbrievenbus’ in Rotterdam

25 huishoudens in de Rotterdamse wijk Kralingen hebben de komende tijd een slimme pakketbrievenbus aan de voordeur. Deze oplossing van de startup MYPO maakt afleveren en ophalen mogelijk als de consument niet thuis is.

De MYPO kan eenvoudig aan de voordeur worden bevestigd en is alleen toegankelijk met een unieke cijfercode. Die code bestaat uit de laatste vier cijfers van de track & trace-code die via een mobiele app ingesteld zijn. De bezorger van DHL kan ook (retour)zendingen meenemen die door de consument in de pakketbrievenbus zijn geplaatst.

DHL wil met de pilot ervaring opdoen met deze nieuwe bezorgmogelijkheid, die de innovatieprijs van het Rotterdam Mobility Lab won. De pakketbrievenbus wordt tot eind mei in Rotterdam getest.

PostNL experimenteerde twee jaar terug al met pakketkluisjes aan huis. Verder introduceerde Parcer vorig jaar een slimme brievenbus in Nederland, die gebruikers in de tuin of aan de gevel kunnen plaatsen.

Bron: RetailNews

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

​DHL test ‘slimme pakketbrievenbus’ in Rotterdam