Published On: ср, мар. 29th, 2017

От ГЕРБ си, обичаш кметовете им, но копаш памук за 20 евро в Гърция

Помните бригадите за тютюн, грозде, ябълки, бадеми, чушки, домати, памук и какво ли не, което зрееше по българските полета под силните лъчи на слънцето в Тракия, Мизия и речните долини. Имаше младежки лагери, поддържани от местната община, ТКЗС и АПК.

Точно тези бригади, но в Гърция са начин за оцеляване, за плащане на сметката за телефон поне, за ежедневните за кафе. Не дай Боже да имаш болен роднина на легло, трябва да ставаш в 5:00 сутринта и ако няма опашка на пункта да бързаш за гръцката нива.

Имаш работа в общината на ГЕРБ, но нямаш пари за бъдещето си

Не стигат тези пусти пари, все са малко, пишем по цял ден за кмета и директора на дирекцията колко са кадърни, но с 437,90 лева на ведомост не стигат. Ходим поне до Гърция, в Кипринос и Комара дядо Костаки дава по 20 евро на 10 часа копане памук, а и по буркан с манджа добавка.

Общината ни е ударник, печели награда след награда, организирана от медии и министерства, крачещи успоредно с линията на партията-майка ГЕРБ.

В Ивайловград, Крумовград, Джебел, Момчилград, Ардино, Златоград, Сатовча, Гоце Делчев, Сандански и селата до тях е същото, но пък там къде ДПС и ГЕРБ, къде разни БДЦ, ББЦ, БНД и куп кухи формирования в комбинация с двете сестри-близначки в синьо, водени от Мустафа Сали Карадайъ и Бойко Методиев Борисов, карат собствените си дроздове от служители назначени, за да раждат същата мутация, работят в Комотини, Ксанти и селата около тях за 20-25 евро, защото тези 437,90 лева бруто на месец са нищо. Все пак сме на границата с Гърция, богата страна за нас българите от планината.

Старите столичани обще помнят вкусните домати от Хасково, рано ставаха да ходят до местния Булгарплод за червените топчета

Тютюнът там върви по 5,2 евро на кило, ако събираш от полето и нижеш на машинката с вързопите вадим дори по 30 евро надница. Доста баби от Родопите със забрадки и шалвари са из редовете до Драма.

Общини с 28% реално по-ниско население от това, което го води ГРАО, а ГРАО е на подчинение на кмета и зам.кмета. Виждате как всичко става е лесно и милиционерско:

1. Даваш ниски заплати до 500 лева, назначаваш хора долу-горе с диплома, но голяма рода;
2. Пликове с пари % от проект Х на Кърджалийска фирма Y за някой закъсал гербаджия;
3. Съседна Гърция дава в почивките и отпуските по 20 евро за копане;
4. Буташ в играта и Мъртви души, едно 30% скок на местни избори от тези тамошни несъществуващо-избягали, част от които пък също копат за 60-70 паунда обаче в страната на кралица Елизабет;
5. Зависими роми от програмите за заетост, генериращи вечна мизерия;
6. Скалъпен компромат и удари с машите от МВР-то и местната служба към свободните хора, останали стотици в община с 2500 – 3000 души население, затова и ДЯСНОТО там се ограничава до 1-2 съветници в съвет с 11-21 брой местни общинари;
7. Близките фирми на кмета карат работниците си с календарчета да помнят и пишат как и за кой да пуснат;
8. Даваш 1000 лева на комисията, а тя половината от старци, записани на версия в бакалията, нямат избор, забравят за старото СДС, за БКП-то, за ВМРО-то и другите малки, а в чувала нови бюлетини и нови протоколи. После с тези пари 3 месеца няма да те пишат на версия в тетрадката на бакалницата в горната махала.

Сега с тези 8 точки разбрахте ли как пак се става първа сила, ами с бутафория, на която и Мистър Сенко би се обърнал магически няколко пъти в гроба.

Пари генериращи трохи за врабчетата на ГЕРБ в Община Х, а те покорно пак връщат жеста – бюлетина за Депутата Y, вземащ субсидии за голи ливади и % от строежа на златна велопътека, шосе без изход, стадион без публика и културен дом на младежа, а там пукнат младеж няма. Завършили гимназията всичките са набутани в ръждясала каравана на полето до Херефорд, мъкат цветя и фасул за 160 лева на ден, сметнато по нашенски.

Честита Пирова Победа, честита г-н Цветанов, кардинал на мъртва България. Със сигурност вашето време изтича, нищо няма да е същото, съвсем скоро ще го усетите, защото вече хладилника определя битието на близо 2,6 млн.българи, останали живи, благодарение на своята изобритателност. Бунтът иде, дано няма бесилки на Жълтите павета, че на тови мирише.

Бригариди, трактори и студенти – добрите стари времена на соца, харесван от номенклатурата на ГЕРБ

Знаете ли защо всички кметове на Цветанов ще карат мандат до 2019 година? Отговор: Защото до 2020 г. ще има пари от Европа, с тях трябваше да има изградена инфраструктура за предприятия, цехове, логистики и всичко, което генерира високи доходи, няма да има пари след това, който се качи на власт след 2020 година ще трябва да връща бързи кредити и да търси хора, а те вече или са мъртви или са в чужбина.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

От ГЕРБ си, обичаш кметовете им, но копаш памук за 20 евро в Гърция