Published On: ср, мар. 29th, 2017

EXCLUSIVE (НЕПУБЛИКУВАНОТО ИНТЕРВЮ) Костадин Паришев: Динков може да е кмет, депутат и министър

Лято е, началото на месец юни 2016 г. През призмата на времето реших да публикувам един честен разговор между един голям приятел и човек с огромен житейски опит. Връщам се от ресторант “Моста” и близо до хотел “Свилена” виждам как някой ми маха с ръка за поздрав. Напрегнах изморените си очи, беше Костадин Паришев. Беше на метри от черния си джип. Пита ме накъде отивам, обясних му че се прибирам, като преди това съм бил на среща с адв.Георгиос Каратеодору от Орестиада.

Бай Коста, както го знаят всички, винаги е уважавал съгражданите си, никога не е подминал някой, без да му се обади. Ще се спре, ще попита как е хавата, въобще народен човек. Така от дума на дума, стигнахме до въпросите с местната политика.

Костадин Паришев

Добре де, ако Манолов не беше поискал да се кандидатира през миналата есен кой щеше да е най-достойният му продължител, Еленков все изглеждаше, че от председател на съвета ще бъде посочен за кандидат-кмет?

– Динков, само Динков може да стане кмет от раз. Еленков да си ходи в Любимец. 

Врътнаха му два пъти номер през последните години, не бе номиниран за депутат на предно място, какво стана?

– Дойде да ни се моли старият кмет на Ивайловград да го подкрепим на по-миналите избори, така-онака върти да сме с него. Мъчно ми стана за нашия човек, но Станишев беше решил да сложи другия втори. За Динков гарантирам, че може да е кмет, депутат и министър. Няма кой да го излъже за цена строеж или за реалната цена на желязото и арматурата. Винаги като строи някъде си остава “зъб” ( б.а място в сграда – апартамент, офис или помещение от таванско). 

Вальо Сарандето е най-вероятният заместник на Манолов, нали така?

– Не знам, иначе е мъж на място, държи са на думата…

Кметицата иска среща, втори път ме видя в Ивайловград, предлага обект точно до входа на града, от лявата страна. Доволна е от срещата си с теб при откриването на пречиствателната станция, какво да и кажа? 

-Сега едни софиянци идват в края на юли, ще мерим един терен, баир място, даже и Трифон Тодоров от Момково съм извикал да гледа, че той много знае за земята, като мине това, ще отидем заедно, той Кольо ми каза (б.а Николай Паришев, син на Костадин Паришев). 

Много казина станаха, ще има ли работа за всички?

– Ще има, парите се въртят в един град. Като хване от едното казино ще отиде в другото, на много хора хляб дадохме през годините – шофьори, бензанджии, работници и все нови неща правим. Почнахме хотел “Париш”, магазин ще има голям до болницата, сега и Сарандиев прави до нас хотел, да има място за играчите и туристите.

Бай Коста, на много хора помогнахте, защо така стана, че ви правят лошотии като станат “голяма работа”. Проверки пращат, ДАИ Хасково (б.а Антон Ставрев беше диджей в клуб на Паришеви, после стана началник на агенцията) все се правиха на специални с Вас, а от вас заплати вземаха преди?

– Така е, не знам, нашенеца все в съседния двор гледа, все нашите пари изчисляват, да погледнат себе си….

* Наближаваме с джипа базата на “Евротранс Сервиз”, столът, както му казват Динко Господинов и Янко Кондакчиев. Там Марин и Джан Киразлъ чакат Бай Коста да бистрят въпросите, които ги вълнуват. Аз си поръчвам една кола и кафе, сядам до двама наши полицаи от РПУ-Свиленград, те повечето там ходят на обяд. Говорим си за Живко Желев, те все за него ме разпитват, кои хора познавал в София, какво ставало с Алексей Петров – Трактора и други от този род.

Бившият председател на БСП-Свиленград Христо Щерев: Костадин Паришев е пример за останалите, първи си плаща членският внос, винаги е на линия да помогне…

След 13:40 виждам, че почва игра на белот, Джан и Бай Коста срещу един от шофьорите и негов авер – пазач на паркинга. В далечното пространство мяркам и Геньо (Евгени Иванов), с работни дрехи е, бистрим мачовете от европейското и дали Франция ще е на финал.

Много видео репортажи и клипове имам, доста са на архив, това са мои лични истори, които рядко вадя от папката в сървъра, но днес е време някои неща да бъдат представени на масовия читател, не тези които всеки ден отварят социалните мрежи и интернет, за да научат нещо ново. Е, кратко и съдържателно беше за мен често да общувам с вече покойния Костадин Париешев, личност която винаги помагаше на всеки – футболисти, колоездачи, сираци от дома, възрастни хора и доста безработни люде в Хасковско, а и не само там. Благодя на съдбата, че имах удоволствието често да съм на празненствата на Паришеви, винаги всичко е било перфектно като организация и отлично като настроение. А розето на Бай Коста беше наистина елексир, Бог да го прости и нека всеки с добро помни тези, които вече не са сред нас.


Велко Велев, Северен Брабант, Кралство Нидерладия

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

EXCLUSIVE (НЕПУБЛИКУВАНОТО ИНТЕРВЮ) Костадин Паришев: Динков може да е кмет, депутат и министър