Published On: чт, мар. 30th, 2017

Корнелия Нинова – първа и по преференции

Корнелия Нинова се оказа не само председател на „БСП за България” и една от малкото жени, водачки на листи, но и шампион по преференции в собствената си партия. Тя е събрала 6996 преференциални вота, най-много във всички избирателни райони от представителите на партията си, показва справка на КРОСС в ЦИК.

Веднага след нея се нарежда Стефан Данаилов, който е спечелил сърцата на 5638 гласуващи с преференция за него в 24 МИР София и 5604 във Варна.

На милиметри от него и на почетното трето място се нарежда любимецът на социалистите в Пловдив-област Манол Генов с впечатляващите 5584 преференции. Трябва да се отбележи, че в същата листа има още един рекордьор – Димитър Георгиев с 5031.

Над 5 хил. преференциални гласа са събрали още Богдан Боцев от листата в Благоевград с 5261 и разбира се Иво Христов от Пловдив с 5167.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Минчев каза:

    Бедната поетеса, раздаде толкова кесии с храна лакомства и други работи на червените бабички, че нямаше начин да не дръпне рязко напред. Когато и се видя задницата, преднината на БСП се изгуби.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Корнелия Нинова – първа и по преференции