Published On: пт, мар. 31st, 2017

Сидеров, Симеонов и Каракачанов настояват за между 5 и 7 министри пред Борисов

Шефът на европейската десница Жозеф Дол поздрави ГЕРБ и холандската Народна партия за свобода и демокрация за победата на изборите. Донал Туск от своя страна даде зелена светлина на бъдещ кабинет с Обединените патриоти.
Това стана при откриването на Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) в рамките на Конгреса на партията в Малта, съобщи пресцентърът на ГЕРБ. Във форума участват лидера на партията Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов. Заедно с тях са кметът на София Йорданка Фандъкова, на Бургас – Димитър Николов и др. Дол поздравил българската делегация и лично Борисов за победата. Шефътна ЕНП обявил, че очаква да бъде съставено стабилно българско правителство.


Пред форума Дол подчертал, че убедителните изборни победи на партиите-членки на ЕНП в България и Холандия са показателни, че хората са направили своя избор в подкрепа на общото европейско развитие.

“Резултатите на ГЕРБ и дяснолибералната Народна партия за свобода и демокрация са победи над популизма и победи в подкрепа на обединена Европа”, казал още председателят на ЕНП.

Участниците в Политическата асамблея на ЕНП аплодираха представителите на делегациите от България и Холандия, съобщиха още от ГЕРБ.

“Уверен съм, че ще се справиш. Ти си истински европейски лидер. Очаквам с нетърпение да вземеш мястото на премиер на България, защото твоята помощ винаги е била важна по време на европейските съвети. Сигурен съм в твоите сили и възможности”, каза по-късно Дол на Борисов.  

Европейският комисар по въпросите за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос също поздрави Борисов за победата.

Аврамопулос и Борисов разговаряха в рамките на Конгреса на ЕНП в Малта.

“Горд съм с твоята победа и съм радостен, че се завръщаш на европейската политическа сцена, където имаме нужда от твоята помощ в името на европейските граждани”, каза еврокомисарят на Бойко Борисов.

И Аврамопулос пожела на лидера на ГЕРБ скоро да сформира стабилно и работещо правителство.

Еврокомисарят благодари на Бойко Борисов за това, че България продължава да охранява външната граница на ЕС по всички европейски и шенгенски стандарти. Той изрази увереност, че като премиер на трети кабинет Борисов ще продължи да гарантира сигурността на всички български и европейски граждани.

Лидерите на трите партии в “Обединени патриоти” Красимир Каракачанов – ВМРО, Валери Симеонов – НФСБ, и Волен Сидеров – “Атака”, прекараха над два часа в централата на ГЕРБ. Това беше първата част от преговорите за съставяне на управленска коалиция и бъдещ кабинет с мандата на партията на Бойко Борисов. Патриотите настояват между 5 и 7 министерски места. 

Лидерите на Патриотите бяха изключително кратки в коментарите си на излизане.

Преговори няма, разговорите предстоят, лаконичен беше Красимир Каракачанов след като излезе от централата на ГЕРБ. “Разговорите бяха съвсем общи, честитихме си резултатите. За програмите не сме говорили. Другата седмица най-вероятно ще е следващата среща”, добави той,след като бе блокиран от репортери.

“ГЕРБ са първа сила, това е безспорно, от тук насетне имат право да предлагат и да се обсъждат условия”, каза Волен Сидеров, който беше малко по-разговорлив пред преследващите го журналисти с камери и диктофони.

 

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. джо каза:

    Всяко стадо все магарета го водят . В случая стадото едно ,а магаретата четири .

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Сидеров, Симеонов и Каракачанов настояват за между 5 и 7 министри пред Борисов