Published On: чт, апр. 6th, 2017

Вижте България след няколко години, ако сме заедно и търсим най-доброто (VIDEO)

Точен ранкинг за оценка на труда Ви, заплащане с 11,78% ръст при нощните смени, без ден забавяне на заплатите. Не плащаш никъде в аптеката, само трябва да си насрочиш по е-път и телефон среща с личен лекар при нужда. Отиваш, показваш картата си, илачите са безплатни. Става нещо с вас, разтежение, мускулна травма, вземате си отпуск, първият ден не се плаща, но пък другите са Ви по 64 евро на ден. Чиста природа, качество на храните, въздух по евронорми в ТОП 5 на ЕС. Най-добрите пътища в това семейство със столица Брюксел. България през 2027 година, 10 години след извънредните парламентарни избори, това е цел, която е постижима, заедност и търсене на най-доброто за всички ни.

Това вече го има, от коя страна може да вземем печеливш алгоритъм?

Отговорът е само един:

Нидерландия

Страна, която е 2,5 пъти по-малка от нас, но 18,34 млн. население, страна с качества, страна борила се с окупаторите Испания, Франция и Германия, която е изритала морето обратно, където му е място, а на земята с блата и реки, е направено много за хората, за тези които отделят от данъците си, за да бъдат щастливи и спокойни за живота си, за ежедневието на пенсионерите, за бъдещето на децата.

Накратко – вземете работещ модел, приложете го в България, да трудно ще е първите 4-5 години, но после ще е сте благодарни няколко поколения напред на направеното.

Речни канали, търговия и индустрия…

Днес сме в Тилбург – 

Reeshof

Това е един спокоен квартал, част от западната част на града, смесица от ниски къщи – 1 или 2 етажа, зеленина, водни пространства, патици, понита, лебеди и бягащи сутрин младежи. Възрастните хора ти махат през прозорците, някои от тях и ще те почерпят с парче пай и чаша кафе. Топли хора са католиците от тази част на Брабант. Спокойно ти разказват за историята си, как са превърнали окупираната от Германия страна в Кралство Нидерландия, не провинция на съседа си, който е грабил тук от 1941 до 1945 година.

Централната градска част

Поляците тук са на почит, вторият език, който се говори е този славянски и познат на нас говор, те знаят за България, спомнят си за Слънчев бряг и прекрасното Бургаско пиво, за пълните с риба чинии и прекрасните червени домати, поляти с лук и чушки.

Идвали и у нас с полски Фиат и Полонез, старите поколения си спомнят за тези отминали времена на дружбата между Тодор Живков и Войчех Ярузелски.

Сега е друго, работи се силно, много и точно. Получаваш си парите на датата – понеделник след 17:00. 

Иначе Тилбург се споменава за пръв път в източник от 709 година и след дълго прекъсване — отново през 1191 година. Дълго време Тилбург е регион с отделни махали и малки села, т.нар. хердганги, свързани помежду си. Старите селищни ядра могат все още да се намерят в имената на различните стари квартали като Хойвел, ‘т Хайке, Корвел, Велдховен, Брукховен, Урле, Хаселт и ‘т Гоирке. Едва през 1809 г. Тилбург получава права на град. Каналите тук са приказни, пълни с пернати.

Влюбени лебеди се гонят в речното корито до Западен Тилбург

Това красиво населено място нараства в края на XIX век заради текстилната промишленост, която се развива между хердгангите. След изчезването на този промишлен отрасъл през 60-те години на XX век съвременна промишленост се настанява по индустриалните терени в периферията на града. От 80-те години на XX век празните места в града, където са се намирали текстилните фабрики, се застрояват с жилища.
На народен език тилбургчани винаги са наричани „пикаещи в гърнета“ (kruikenzeikers). (Карнавалното име на Тилбург, Кройкенстад, е получено оттам). Това е така, защото жителите са уринирали в миналото в гърнета.

Гърнетата с урина се продавали на текстилните производители от XVII век, които се нуждаели от урината за обработка на вълната. След XVII век за тази цел се използват химикали, но „пикаенето в гърнета“ продължава до края на XIX век.

ФЕРМЕРИТЕ ПОЛУЧАВАТ ОТЛИЧНИ СУБСИДИИ, НИСКИ ЦЕНИ ЗА РАЗХОДИ – ПОЛИВКИ, ЕЛЕКТРИЧЕСТВО И КОНСУМАТИВИ, ВИЖТЕ ВИДЕОТО


Крал Вилем II с удоволствие стоял в Тилбург. Един път той казал за града: „Тук дишам открито и свободно“. По негова заповед в центъра на града е построен дворец. Самият той никога не е живял в него, защото починал преди завършването му. Дворецът е прехвърлен от кралското семейство на общината при условие, че ще се използва за Висше гражданско училище. Това Държавно висше гражданско училище „Крал Вилем II“ съществува и днес като Колеж „Вилем II“, но в друга сграда. Най-известният ученик на училището е Винсент ван Гог, който учи там в периода 1866—1868 г. Дворецът понастоящем е част от сградата на общината.

Студентите са честа гледка в града

Става страшно. През август 1900 г. Тилбург е развълнуван от убиството на Мариче Кеселс. След като е търсена два дни, тялото на 11-годишната дъщеря на фабрикант е намерено на тавана на църквата Нордхуккерк. Един от тримата главни обвиняеми, пасторът, при съдебното разследване е оправдан. Случаят си остава неразкрит.

Иновациите са всичко за тях

Всеки ученик ходи на уроци с велосипед, равна страна, удобна за този вид транспорт

От 1993 г. в Тилбург се развива явна политика на високи строежи. Построени са три високи сгради, които за нидерландските разбирания са небостъргачи — сградата на застрахователната компания Интерполис и жилищният блок „Вестпойнът“. Блокът е висок 143,1 m и за известно време е бил най-високият жилищен блок в Нидерландия — титла, която е приета след него от сградата „Монтевидео“ в Ротердам.

Междувременно в Тилбург е построен втори жилищен блок с височина 101 m — „Стадсхер“. През 60-те години на XX век Тилбург се профилира като „Сърцето на Брабант“. По-късно градът се афишира с мотото „Тилбург, модерен промишлен град.“ Междувременно този девиз е заменен със символа „Т“.

Сега, 2017 година е!

Тук се строи много, пристанището в индустриалната зона носи контейнери от цял свят, тук всяка 5-та стока в ЕС минава задължително през логистичните центрове, това са огромни обекти, почват от 2 пъти мащаба на стадион Васил Левски, стигат до 5-6 пъти неговия размер. Работи се на 3-смени. Една смяна обработва между 45 000 – 60 000 стоки за 8 часа.

Стартовото заплащане почва от 9,89 евро, а може да стигне и 24,89 евро, зависи от качествата и личната способност на служителя.

Тесла е тук, тук е базата на компанията, това е едно истинско признание за иновациите в ЕС, внос от САЩ. Западна Европа е пример, може да се вземе доста от приложеното тук, само желание да имат родните управленци, Рюте и Борисов са приятели в ЕНП, защо не използваме това, а все родни несполучсливи опити за реформи, довели Делян Пеевски и системата му до възход.

Велко Велев, Нидерландия

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Вижте България след няколко години, ако сме заедно и търсим най-доброто (VIDEO)