Published On: чт, апр. 20th, 2017

Осем души са задържани за каналджийство и изнудване

Осем български граждани са задържани в София и Свиленград за каналджийство и изнудване, съобщи МВР. Всички те са замесени в изнудване на семейство от Ирак, което е трябвало да плаща между 500 и 1200 долара в зависимост от възрастовото ниво.Чужденците, които на 16 април преминали нелегално от Турция, били засечени на зелената граница със 7-годишното им дете. Те обяснили, че каналджии са отвлекли едногодишната им дъщеря. Заедно с тяхна роднина и други нелегални мигранти, качили детето в автомобил и го отвели на неизвестен адрес, а после започнало изнудването за пари.

След оперативни действия на територията на Свиленград криминалистите са задържали четирима български граждани, заподозрени за участие в престъплението. В хода на операцията, на територията на София, криминалистите засекли автомобил, в който заедно с осмината чужденци било открито и детето. Спряна е и ескортиращата ги кола. Задържани са четирима мъже от Харманли, които са оказали съпротива при ареста.

Прокуратурата е започнала две разследвания – за изнудване и за незаконно подпомагане на чужденци.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Осем души са задържани за каналджийство и изнудване