Published On: чт, апр. 20th, 2017

Топло и свежо през май

Затопляне и време за почивка в планиските курорти, може да отскочите и на плаж в Гърция. Очакваме през първото десетднение на май 2017, температурите да се движат  в порядъка на 15-21 градуса.

Какво време ни очаква през месец май 2017 по десетдневки?

В първите дни на месеца ще бъде слънчево, но постепенно ще се заоблачава и ще започнат да духат югоизточни ветрове, които ще донесат дъжд. Около 5-7 май отново ще има затопляне и температурите ще се  покачат до 22-24 градуса. В съседна Гърция се очакват 28-31 градуса на плажовете южно от Солун и Катерини.

Времето ще бъде чудесно за разходки и планински излети.

През втората половина на май времето ще се задържи топло и сухо, температури около 25 градуса. В края на периода, обаче ще има и превалявания.

Третата десетдневка на май ще има превалявания от дъжд и температурите ще се движат от 18 до 22, сутрешните ще са 12-14 градуса.

Какви ще бъдат минималните и максималните температури за месец май 2017?

Най-ниските температури очакваме да достигат до 4 градуса, а най-високите ще бъдат в интервал от 25-30 градуси. Максималните температури ще дадат възможност и  за първите плажове в края на месец май 2017.

Като цяло месец май няма да изненада, нито с прекалено високи или ниски температурни стойности, нито с валежи над нормата.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Топло и свежо през май