Published On: пн, апр. 24th, 2017

Танева чака близнаци, Румен Христов поема земеделието

Бившият земеделски министър Десислава Танева е абсолютно невъзможно да бъде отново начело на това ведомство, тя очаква близнаци, а освен това има негативни нагласи сред част от обкръжението на премиера Бойко Борисов заради скандалите със скъпите возила и екстри на горските стопанства.

Съставът на бъдещия Министерски съвет ще се обсъжда отново днес. Министерства трябва да се разгле

Иван Колев

ждат едно по едно, твърди журналистът Иван Колев от”Флагман”. Тази медия е близка до щаба на ОП и бургаската структура на НФСБ.

Градската десница е няма, а Валери Симеонов настоява Румен Христов да поеме МЗХ, защото е най-подходящ, най-приемлив и най-подготвен за това. Десният експерт е вещ в това, ползва се и с подкрепата на ДПС, което е плюс за него. Реформаторите са аут и ще трябва да ги компенсират с експерти или министри, за да успокоят десницата, че няма хора в парламента, допълни бургаският зам.главен редактор на Флагман.

Сигурно засега е, че в кабинета ще има 17 министри и 4 вицепремиери. Бетонирани са Владислав Горанов – финанси, Томислав Дончев – европейска политика, Лиляна Павлова – на регионалното развитие, Ивайло Московски – на транспорта, Екатерина Захариева – правосъдието.

“Все още не е известно кой ще поеме земеделското министерство. Най-вероятно Десислава Танева няма да управлява министерството. Тя е бременна, чака близнаци и е ясно, че няма да е пълноценна в работата си в следващата година.

Фаворит за външен министър изглежда Ради Найденов, който е част от служебния кабинет. Вътрешното министерство със сигурност ще е за кандидат на ГЕРБ. За министър на образованието – ключов ресор, който е акцент в програмата на ГЕРБ-Обединени патриоти се спряга Красимир Вълчев, дългогодишен главен секретар на Министерството. Най-тежкият ресор – здравеопазване, ще бъде поверен на Костадин Ангелов, изпълнителен директор на Александровска болница.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Танева чака близнаци, Румен Христов поема земеделието