Published On: вт, апр. 25th, 2017

Нинова алармира: Радев да свика КСНС за демографската катастрофа и бедността

Предложихме на президента Радев да свика КСНС за демографската катастрофа и бедността. Това каза председател на ПГ на “БСП за България” Корнелия Нинова по време на брифинг в президентството след проведените консултации с държавния глава Румен Радев.

„2 млн. българи живеят в материални лишения“, каза тя и заяви, че са поставили пред държавния глава сериозно темата за бедността и доходите на населението.

„Смятаме,че ОП и ГЕРБ отстъпиха от намеренията си както да се направи минималната пенсия 300 лв, така и да растат доходите на хората, затова предложихме на президента Радев да свика КСНС по теми – демографска катастрофа и бедност, както той прецени да ги разположи във времето и в поредност“, каза лидерът на БСП и посочи, че президентът е приел това тяхно предложение. По думите й по вътрешните теми трябва да се търси национално съгласие.

Нинова заяви, че по външните теми БСП отново е потвърдила позицията си, че също ще търсят и ще подкрепят национално съгласие по темите национална сигурност и председателство на ЕС.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Нинова алармира: Радев да свика КСНС за демографската катастрофа и бедността