Published On: вт, апр. 25th, 2017

43 000 “мигранти” акостираха на европейския бряг за една година

Над 43 000 мигранти са пристигнали в европейски държави през Средиземно море от началото на годината досега, съобщава Международната организация по миграция, цитиран от БГНЕС. Оттам посочват, че в същото време загиналите по маршрута са над 1000 души.

Говорителят на организацията Джоел Милман обясни, че над 36 000 от новопристигналите мигранти са се насочили към Италия, а останалите към Гърция и Испания.

В същото време при опит да стигнат до Европа от началото на годината загинали или изчезнали са 1089 души. Милман посочи също, че морският маршрут от Северна Африка към Европа „остава най-смъртоносният миграционен път на Земята“. За последната седмица в Средиземно море са загинали 100 човека, опитвайки се да стигнат до Италия и Испания.

На 11 април от Международната организация по миграция съобщиха, че от началото на годината на континента през Средиземно море са пристигнали над 31 000 души, а загиналите са над 660 човека.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

43 000 “мигранти” акостираха на европейския бряг за една година