Published On: пт, апр. 28th, 2017

Всеки трети български турист почива на чисто и спокойно в чужбина, не ще да го лъжат и крадат у нас

Близо 560 000 българи обикновено почиват в чужбина през месец май, а над милион се очаква да пътуват в страната. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ Румен Драганов, директор на Центъра за оценки и анализи в туризма. От друга страна модерните и млади хора, предпочитат да отмарят зад граница, доволни от обслужването и спокойствието, бягайки от криминалните групи по родното Черноморие.

Той уточни, че сигурността е най-важното при пътуванията и именно заради това се очаква намаляване на туристите в някои от нашите съседни страни като Македония, Турция и Албания.

„1/3 от българите ще излязат да почиват в чужбина, докато 2/3 ще предпочетат България“, прогнозира Румен Драганов. Той добави, че с оглед на ситуацията в съседните страни, като Македония и Гърция, където се очаква обща стачка на 1 май и ситуацията в Турция, обезпечаването на сигурността при пътуванията на туристите е от първостепенно значение.

По думите му именно това налага и възможен спад в интензитета на пътуванията. Румен Драганов прогнозира, че през настоящия период най-интензивни ще бъдат пътуванията в началото на месец май.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Всеки трети български турист почива на чисто и спокойно в чужбина, не ще да го лъжат и крадат у нас