Published On: пт, апр. 28th, 2017

Новият министър Каракачанов: България е гарант за териториалната цялост на Македония

Позицията на България трябва да е ясна и категорична – страната е гарантът за териториалната цялост и независимостта на Република Македония. Това каза съпредседателят на „Обединени патриоти“, лидер на ВМРО и бъдещ министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод размириците в Събранието на Република Македония“. „Вина за сегашната ситуация има както сегашният премиер Груевски, така и неговата марионетка президента Иванов и лидерът на опозицията“, посочи той.

Според него те са готови да вкарат страната дори в гражданска война, само за да се докопа някой до властта.

„Ситуацията в Македония е тревожна, не съм съгласен с констатацията на служебното правителство, че непосредствена опасност за България няма, напротив – има“, заяви Красимир Каракачанов.

„Припомням, когато беше големият граждански сблъсък в Македония през 2000-2001 година, имаше опасност за България да влязат 100 хил. албански бежанци, имаше и натиск да ги приемем, тогавашното правителство отказа“, посочи той.

„Всеки граждански конфликт или етнически сблъсък в Македония носи заплаха за целия регион. Там се преплитат интересите на няколко държави“, обясни Красимир Каракачанов. „Не е нормално със създадени от чужбина партии, документи и платформи, подписани от чужбина да се решават вътрешните проблеми на една суверенна държава“, каза още той.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Новият министър Каракачанов: България е гарант за териториалната цялост на Македония