Published On: нд, май 7th, 2017

МО: Пентагонът е обсебен от идеята за “студена война” с Русия

Пентагонът е обсебен от идеята за “Студената война” и не осъзнава реалните заплахи за сигурността, каза официалният представител на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. Изявлението беше в отговор на думите на главнокомандващия силите за специални операции на американските ВС генерал Реймънд Томас, съобщи “Известия” в събота (6 май).

Конашенков обвини американския генерал в използването на същите стереотипи като при “Студената война”. Същевременно генерал-майорът посочи съществени разлики между руските офицери от специалните чати и американските им колеги.В своя реч генерал Томас нарече Русия “една от петте основни заплахи за САЩ” и отбеляза, че агресивните действия на Русия срещу САЩ вече са станали обичайни, писа РИА “Новости”.

“Често ни питат какво отличава руските специални сили от американските ни колеги. Ние винаги подчертаваме, че главните качества на руските офицери са ум и решителност”, каза в коментар Конашенков. Той допълни, че от думите на генерал Томас можем да разберем, че САЩ имат различни изисквания за военните си специалисти. Ето защо, според него, те се опитват да компенсират с “войнствена антируска реторика в традициите на Студената война”.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

МО: Пентагонът е обсебен от идеята за “студена война” с Русия