Published On: ср, май 10th, 2017

Горещо през юни, лятото идва с пълна сила

През юни идва гореща вълна. Очакват се температури малко по-високи от обичайните за месеца. Минималните температури в равнините ще се движат между 14 и 28 градуси. Ще се установи стабилно време, дъждовните дни ще са много малко, в сравнение с предходните месеци на 2017 година.
Какво време да очакваме по високите котловинни полета ?
Средните месечни температури за юни 2017 ще се движат между 22 градуса и 26 градуса. Не очакваме особена динамика в атмосферата, така че тези температури ще са определящи за характера на времето през месец юли 2017.


Какви ще са средните месечни температури за Черноморието?
Температурата на водата ще се движи от 18 до 23 градуса. Времето ще е приятно за плаж, макар водата все още да не е достатъчно топла.
Какви валежи да очакваме през месец юни 2017?
През месец юни 2017 година времето ще бъде по-сухо, валежите ще са по-ниски от нормалното и ще се движат между 55 до 80 литра на квадратен метър. В планините обаче, няма да липсват валежи и ще са повече от нормалното.
Времето през юни ще бъде топло, като изключим края на второто десетднеие, когато ще има известно захлаждане около 18-20 юни. Но през третото десетдневие, не се колебайте и планирате своята морска почивка, ще бъдете изненадани от спокойното море и приятното време за плаж.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Горещо през юни, лятото идва с пълна сила