Published On: ср, май 10th, 2017

Местен кадър от област Хасково поема митниците

Местен кадър от Хасковска област е новият директор на Агенция “Митници”. Новината съобщи министърът на финансите Владислав Горанов. Той е Георги Костов, познат на личния състав на МВР от предишния кабинет на премиера Бойко Борисов.

Досегашният директор на Агенция „Митници“ Розалия Димитрова се завръща в администрацията на директорски пост по изрично нейно настояване.

„Предложението беше да е зам.-директор на „Митниците“, но тя предпочете да се върне там, от където я номинирахме като директор на „Митниците“. Огромният оперативен опит и необходимостта от укрепване на „Митниците“ за нещата, които ни предстоят напред, предположи за директор на Агенция „Митници“ да бъде предложен доскорошният главен секретар на МВР Георги Костов“, обясни министърът на финансите Владислав Горанов.

Той заяви, че Георги Костов е с много голям опит в борбата с престъпността под различните й форми. Богатият му оперативен опит и познанието му като главен секретар ще ни помогне още по-ефективно да се борим с всички форми на злоупотреби, свързани с приходите на бюджета, смята Горанов.

От друга страна той съобщи, че с решение на правителството Галя Димитрова е определена за директор на НАП. Тя има 22-годишен опит в приходната администрация, ръководила е различни звена. От 2013 г. е зам.-изпълнителен директор на НАП.

Досегашният директор на НАП става третият зам.-министър на финансите с ресор приходните агенции.

Надявам се с този екип да успеем да постигнем още по-добри резултати спрямо това, което досега правихме с битката с контрабандата и измамите, и загубите за бюджета в резултат на това, подчерта финансовият министър.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Местен кадър от област Хасково поема митниците