Published On: чт, май 11th, 2017

Присъда за нелегални, същите се опитали да минат границата с Румъния

Трима иракски граждани и една сирийка получиха условни присъди, след като са хванати да преминават нелегално българската граница при Дунав мост.

Саруар Р., Сидат М. и Мохамед Ф. са се признали за виновни и са осъдени за това, че на 24 април на ГКПП „Дунав мост” Русе – Гюргево, излезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта. На тримата иракчани са наложени наказания лишаване от свобода за срок от пет месеца, което на основание чл. 66 от НК е отложено за срок от три години и по 100 лева глоба.

27-годишна сирийка също е осъдена след, споразумение с прокуратурата за това, че на 7 април на ГКПП „Дунав мост” Русе – Гюргево, е направила опит да излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта. Наложено й е наказание шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено за срок от три години и по 150 лева глоба.

Само преди седмица по бързи производства на Районна прокуратура – Русе и след одобрени от съда споразумения бяха осъдени други 31 чужденци направили опит да преминат през границата на страната.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъда.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Присъда за нелегални, същите се опитали да минат границата с Румъния