Published On: пн, май 15th, 2017

Путин се разбра със саудитсите за добива на нефт

Русия и Саудитска Арабия са готови да удължат споразумението между Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и другите заинтересовани държави за намаляване добива на нефт за още девет месеца до края на март 2018 г.

Това гласи съвместно изявление на енергийните министри на двете държави Александър Новак и Халид Ал Фалих, предава Интерфакс.


„Министрите стигнаха до разбирането, че за достигането на основната цел на усилията по стабилизирането на пазара – обемът на световните нефтени запаси да достигне средния за последните пет години, а също и за потвърждаването на решителността на производителите да осигурят стабилност и предсказуемост и постъпателно развитие на пазара – е необходимо удължаването на съвместните доброволни действия на водещите производители на нефт за девет месеца до 31 март 2018 г.“, се казва в изявлението.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Путин се разбра със саудитсите за добива на нефт