Published On: пн, май 15th, 2017

18 представления на български и чуждестранни състави участват в Международния фестивал „Велко Кънев“

11 български и 6 чуждестранни театрални състава ще се включват в тазгодишното издание на Международния фестивал на любителските театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ в Тополовград. Това обясни Красимира Ятакчиева, началник на отдел „Хуманитарни и социални дейности“ в Община Тополовград.

Ятакчиева допълни, че фестивалът, който вече стартира, вече се е превърнал в традиция за града и се радва на голям интерес през годините на провеждането си.

„Искам да поканя днес в Тополовград всички, които обичат театъра, защото от 22 години Тополовград е международна сцена на любителския комедиен театър. През годините винаги сме се старали да обновяваме програмата и да предлагаме на публиката нови неща, за да ги заинтригуваме. Общо 18 театрални спектакъла ще бъдат представени в рамките на тазгодишното двадесет и второ издание“, коментира Красимира Ятакчиева.
Тя подчерта, че освен с подкрепата на Общината и Министерството на културата, фестивалът се провежда и с помощта на редовни дарители, като тази година това са около 90 фирми, организации и частни лица, не само от Тополовград, но и от цялата страна.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

18 представления на български и чуждестранни състави участват в Международния фестивал „Велко Кънев“