Published On: чт, май 25th, 2017

В Нидерландия на важен кръстопът, Рюте не може да се договори с D66

След продължили часове преговори холандската либерална партия Д66 и консервативната „Християнски съюз“ достигнаха до извод, че не могат да работят в едно коалиционно правителство. Така сценариите за коалиционно правителство на мнозинството се изчерпват, пише New Europe.

Преговарящият за съставянето на правителството от спечелилата най-много депутатски места на парламентарните избори Народна партия на свободата и демокрацията (НПСД) Един Шиперс посочи, че страната трябва да бъде управлявана, но представителите на „Християнския съюз“ дадоха ясно да се разбере, че „става дума за точка, а не за запетая“ в преговорите.

Партиите са разделени относно политиката за употреба на лека дрога, социалната политика, медицинските изследвания и аборта.

Повечето холандски политолози смятат, че сега единствената възможност пред председателя на НПСД Марк Рютте е да състави трипартийна управляваща коалиция на малцинството.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

В Нидерландия на важен кръстопът, Рюте не може да се договори с D66