Published On: пт, май 26th, 2017

Циганин закла пенсионер с брадва в Любимец, оставил му спестяванията

За убийство на пенсионер е арестуван 20-годишният ром Стефан Николов от Любимец, съобщиха окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Извършителят признал пред разследващите, че заклал със секира 75-годишния Петър Марков в къщата му в Любимец, която се намира в центъра.

Това станало на 20 срещу 21 т.м. Трупът на възрастния мъж бил открит, след като от социалния патронаж съобщили в полицията, че бай Петър от 2 дни не си е взимал храната. След като отворили вратата, служителите на реда се натъкнали на окървавения труп, който започнал и да се разлага. По тялото били нанесени над 5 удара с брадва с къса дръжка, захвърлена в стаята. Край трупа се търкалял портфейлът на жертвата, не били докоснати парите и дебитната карта, до която било и листче с пинкода.

Криминалистите бързо влезли в следите на извършителя и го арестували вчера. На Стефан вече е повдигнато обвинение и е задържан с постановление за 72 часа, коментира наблюдаващия случая прокурор Павел Жеков. 

Разследващите установили, че Марков живял в Димитровград, но преди година се върнал в родния си град и обитавал сам в къщата си. Преди около 20 дни пенсионерът наел Николов да му върши дворна работа. Младият Мъж е осъждан за кражби като непълнолетен, а в момента срещу него има досъдебни производства за 2 кражби. По неофициална информация Стефан изтъкнал като мотив за убийството, че имал интимни отношения със стареца, но се скарали и затова го убил. “Не можем да коментирам на този етап такава информация.

Обвиненото лице може да твърди много работи, но те трябва да бъдат проверени и доказани. Работата по разследването продължава, търсим биологични следи. Когато бъде изготвен обвинителния акт, тогава ще ви станат ясни и мотивите. Обясненията на Стефан Николов за начина, по който е извършил самото убийство, кореспондират с резултатите от извършената днес аутопсия”, казаха прокурорите Стоянов, Жеков и старши комисар Цанков. Те препоръчаха на самотните възрастни хора да не наемат непознати или бегло познати за помощници

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Циганин закла пенсионер с брадва в Любимец, оставил му спестяванията