Published On: ср, юни 7th, 2017

Хотелиерската асоциация натиска Ердоган да отвори казината по курортите и границите с България и Гърция

Хотелската професионална мениджърска асоциация поиска спешно от президента Реджеп Ердоган да се отворят казината, които преди 19 години са били затворени по курортите и големигте градове в Турция, съобщи haberler.com.

Туристите искат да играят и ние трябва да им предложим това развлечение, в икономиката ни може да влязат само за месец 150 млн.долара приходи. Настояваме да се издаде указ на президента, който да разреши в градове с население от 30 000 до 35 000 да има игрални зали с различни игри на късмета, обяснява председателят на турската хотелиерска браншова организация Али Хизилдаг. 

Няколко от кметовете в профиниция Бейпазари (Анкара област), вече са готови с проекти, които да изградят цяла “Алея на казината”. За същото настояват хотелските сдружения, част от Хотелската професионална мениджърска асоциация (ХПМА), които оперират с големи вериги в курорта Анталия.

От браншовата организация искат също така да има и игрални обекти в граничните буферни зони на ГКПП-ата с България и Гърция, за да се спре изтичането на пари към двете съседки на Република Турция.

Според Али Хизилдаг всяка година страната губи 2 млрд.долара от затворените казина.

Туристите желаят да им предложим игри със залог и очаквана печалба, а ние стоим с вързани ръце. Нека правителството най-после разреши това със законодателни промени, икономистите в кабинета са наясно с плюсовоте от това, допълва председателят на Хотелската професионална мениджърска асоциация (ХПМА).

“Министерството на туризма изпитва сериозен недостиг на ресурси и финансиране. Спомняме си всички как казината допълваха този дефицит. Промоционалният фонд, който съществуваше преди години носеше доход около 150 милиона долара директно в министерството. Мисля, че нашето сдружение може да възстанови бързо игралните обекти. Мисля, че управляващата партия ПСР,най-скоро ще го направи, това не е политически въпрос, а икономически. Ако се приеме от кабинета, особено през зимните месеци на годината казината ще носят 1.5- $ 2 милиарда на страната ни, не подценявайте това, обобщават от Хотелската професионална мениджърска асоциация (ХПМА).


Източник: https://www.haberler.com/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Хотелиерската асоциация натиска Ердоган да отвори казината по курортите и границите с България и Гърция