Published On: пн, юни 12th, 2017

Земетресение удари Лесбос и Измир, в Свиленград хора излязоха по улиците

Силно земетресение е разрушило няколко къщи на гръцкия егейски остров Лесбос.
Институтът по геодинамика на Атинската национална обсерватория сочи, че силното земетресение с магнитуд 6,1 по скалата на Рихтер е регистрирано между островите Лесбос и Хиос в 15:28 часа местно време (съвпада с българското). След това е имало вторичен трус с магнитуд 4,8, както и няколко по-слаби.

„Бе ужасно. Такъв ужас не е имало от отдавна“, сочи жителка на град Митилини. По нейни думи са падали мебели и посуда. Особено силно е пострадал град Пломари в южната част от острова.

„Съобщава се, че са разрушени няколко къщи. Една жена е ранена. Местните власти засега не съобщават нищо, явно се страхуват от паника“, съобщи Ta Nea.

КАКВО СТАНА В БЪЛГАРИЯ?

В пограничните населени места в региона на Свиленград, Елхово и Малко Търново хора са излезли по улиците, защото на три пъти са усетили тътен, който ги и шокирал, разказват очевидци.

„Земетресението е усетено между трета и четвърта степен на територията на страната- основно в Южна България“, обясни тя и уточни, че има данни, че земетресението е усетено в градовете Димитровград, Ямбол, Бургас, Кърджали и Пловдив. „В София земетресението е усетено като трета степен. Граждани ни сигнализираха, че са усетили земетресението“, каза още дежурният сеизмолог Пламена Райкова.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Земетресение удари Лесбос и Измир, в Свиленград хора излязоха по улиците