Published On: чт, юни 22nd, 2017

Пържим се през юли, 42-45 градуса ни чака

Очакваме времето през юли месец 2017 да е топло с по-силни превалявания от дъжд и градушки в началото на месеца.
Юли месец 2017 през първите си дни ще бъде хладно за периода, температури между 24 и 26 градуса.Времето ще се установи по-топло и по-сухо около 5-6 юли, като дневните стойности ще тръгнат рязко нагоре , ще се наблюдават температури между 28 и 34 градуса. Времето в края на първото десетдневието ще бъде нестабилно. Очакват се отново валежи със силни гръмотевични бури и градушки.

Какво време да очакваме през втората половина на месец юли 2017?

Метеоролозите знаят, че през този период се установява обикновено много горещо време. Юли е известен като най-горещ месец, тогава дневните стойности достигат около обяд до 41-42 градуса. А, понякога се отбелязват и рекорди от 44-45 градуса.

Лекарите напомнят, че през този сезон хората с хипертония и сърдечно-съдови заболявания не трябва да излизат около обяд и след обяд от къщи.

Какви средно месечни температури да очакваме през юли 2017?

Температурите ще се движат в рамките на 32-37 градуса, а сутрешните минимални между 12 и 17 градуса.

Какво сочи дългосрочната прогноза, относно валежите през юли 2017?

Очакваме валежи малко над нормата за сезона. Дъжд ще вали между 8 и 10 дни от месеца. Дъждът ще бъде краткотраен, на места проливен, придружен с гръмотевици и градушки.
Дъждове ще има около 2-4 юли и 8-12 юли.

Но нека дъждовете не заблуждават приятелите на морските ваканции. По морски бряг ще духа лек бриз и дъждовете ще бъдат в югозападната част на страната и високите планински райони.


Очакваме не повече от 3 до 5 дъждовни дни по Черноморието и те ще са в началото на месеца. Времето по морето ще бъде стабилно, сухо с температури между 27 и 33 градуса.

Юли е идеален за почивка на море, с уговорка към тези, които имат хипертония и сърдечни проблеми, за тях излагане на пясъка трябва да е в сутрешните часове, след обяд трябва да стоят на сянка.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Пържим се през юли, 42-45 градуса ни чака