Published On: нд, юли 2nd, 2017

Но как да се справим с тези рекордни жеги?

Експерти съветват да не настройваме климатика в помещението, където сме, или в колата на по-ниска температура от 25 градуса. Разликата между вътрешната и външната температурата не бива да е повече от 7-8 градуса.

Ако има голяма разлика между двете температури, това е голям стрес за организма и може да доведе до топлинен удар и дори смърт.

Лекари кардиолози съветват да не използваме обикновен електрически вентилатор, както и да не се оставят малки деца и домашни любимци в кола.

Високите температури предизвикват понижаване на кръвното повечето хора, но при някои то се повишава. Пиещите хапчета за кръвно трябва да внимават особено много и да намалят дозата заради жегите.

Хора, които имат сърдечни проблеми и проблеми с кръвното налягане, трябва да внимават, да избягват да излизат навън между 11:00 и 16:00 часа и да приемат повече течности, съветват експерти.

 

Препоръчително е да се носят леки дрехи, а когато излизаме навън, задължително да бъдем с шапка. Тя ще ни предпази от слънчев удар.

Трябва да се пие и много вода, за да помогнем на организма ни да компенсира жегата и да не се обезводним.

На желаещите да отслабнат се препоръчва да спрат газираните подсладени напитки.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Но как да се справим с тези рекордни жеги?