Published On: ср, юли 12th, 2017

656 лета борбите в Одрин са магнит за балканците, тази година топ 15 пехливани се борят за златото

Близкият до Свиленград град Одрин за поредна година дава среща на най-добрите борци. Вековните мазни борби събират мало и голямо в региона, а гости ще има освен това от България, Гърция, Косово, Македония, Албания, Босна и Херцеговина и дори от Азербайджан.

Кметът на града Реджеп Гюркан обясни пред журналисти, че тази година всички участници ще излязат с тематични тениски, проследяващи историята на този съществувал още по времето на ранната Османска империя надпревара.

Пълен стадион, тъпани и зурни, а голямата награда е овен, паричен бонус и златна статуетка, хвалят се организаторите. Основната цел е да се рекламира мира, съжителството между хората. Борбите са били използвани по време на затишие, след военни действия и по време на тях, за да се успокоят страстите, допълва градоначалникът на Одрин.

Покани са изпратени на всички кметове и бизнесмени от Източна Тракия. Тази година силите на реда гарантират по-добра сигурност за посетителите, ще има три нива на проверки, специално се допълва и втора зона за паркиране, която да поема возилата на гостите. 

Вижте кратко видео от 2016 година, дело на колегите от Сакар Нюз.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

656 лета борбите в Одрин са магнит за балканците, тази година топ 15 пехливани се борят за златото