Published On: вт, юли 25th, 2017

Нинова за НДК: Не приемам БСП и Златева да носят отговорност за 2 години вътрешни битки в ГЕРБ

Не приемам БСП и Деница Златева да носят отговорност за 2 години вътрешни битки в ГЕРБ и злоупотреби с пари. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията

Нинова посочи, че щом има повдигнато обвинение към Боршош, значи той не е освободен от онази отговорност, която се опитват да внушават в обществото от ГЕРБ. По думите й случат с НДК е огледало на управлението на ГЕРБ – интереси, корупция, борба между две лобита в ГЕРБ за пари и надмощие и провал на техническата подготовка на председателството.

„В този казус г-н Боршош е най-малката брънка. Той е бушонът. Менторът му е важен. При цялата информация, която е имало, той беше възстановен на работа от г-н Борисов. Защо при всички известни факти са отстранявани онези министри, които са казвали истината, като почнем от Вежди Рашидов, през Лиляна Павлова“, каза Нинова.

По думите й на тези министри им се отнема правомощията върху НДК и се дава на друг. Тя попита как така Томислав Дончев изведнъж премахва в устава ограничението на изпълнителния директор да се разпорежда самостоятелно само до 50 хил. лв., а другото да става със Съвет на директорите.

„Откакто Томислав Дончев поема да бъде принципал, това е отменено и Боршош вече може неограничено да разполага със средства. Томислав Дончев е умен и опитен човек, който е управлявал десетки проекти. Няма как да направи такова нещо без нареждане и натиск над него. Отгоре над него е само един човек – г-н Борисов“, заяви Нинова.

Тя призова Дончев да каже дали му е упражняван натиск. По думите й от 2015 г. групи и лобита в ГЕРБ се борят на тема НДК.

„Вежди Решидов пръв повдига темата. Няма как да приемем, че след 2 години, факти, разправии, проверки, сега се опитват да прехвърлят отговорността на Деница Златева за два месеца. Просто абсурд, няма да им го позволим, защото и фактите показват, че не носи такава отговорност“, каза Нино

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Нинова за НДК: Не приемам БСП и Златева да носят отговорност за 2 години вътрешни битки в ГЕРБ