Published On: пт, авг. 4th, 2017

Съдът в САЩ започва да нищи ограбването на КТБ, Пеевски, Цацаров и Борисов на прицел

Прочетете внимателно – това e потенциално най-важната новина за годината за България. Ще има последствия за всички участници в аферата КТБ.

Пеевски ще пропее/вски/, Цветан Василев също. Да му мислят Цацаров, Доган и, разбира се – Борисов, Орешарски тоже.

Законът “Магнитски” дава възможност на американското правителство да налага санкции на всички правителства и на всеки, който преследва хора, които дават сведения за корупция.

Което означава, че Цветан Василев е готов да се разприказва в САЩ. И тогава тези, които не искаха да го чуят тук, ще трябва да го чуят от Америка чрез американските реакции. 

Когато нещата са в американски съд, ако той поеме делото, не се знае какъв ще е изходът. Но се знае, че там влиянието на Цацаров и Пеевски е нулево, дори отрицателно.  Със сигурност ще се стигне и до премиера Бойко Борисов, който със сигурност седи в основата на фалита на банката, чрез дейстие или бездействие.

Не става само с “разболяване” и влизане в болница.

В САЩ ще се решава казусът и за българската гранд корупция, защото делото КТБ е витрина на всичко, което става в България и което се прикрива. Всички опити на Цацаров и Пеевски да продадат своята версия и с това да се изчерпва правото на защита на Василев пропадат. В схемата са включени медии, висши магистрати, банкери от други финансови институции, една корпорация в тютюневия бранш, офшорни компании от Люксембург и Кипър. 

Е, точно в САЩ ще се види “невиността” на Пеевски (нали тук не я виждат), на поредица от финансови министри, на шефове на БНБ, на квестори и синдиците, и най-вече на висшето политическо ръководство на страната – на хората, които стимулират и не контролират гранд корупцията и са съпричастни към КТБ.

Да ни е честито американското правосъдие на българската гранд корупция. Най-накрая Цветан Василев разбра, че от Русия не може да очаква никаква помощ. 

Само да не го “самоубият”.

Изобщо вкарването на САЩ като арбитър в делото КТБ е забележително.

Източник: http://thehill.com/business-a-lobbying/business-a-lobbying/345190-bulgarian-banker-seeking-us-help-under-magnitsky-law

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Съдът в САЩ започва да нищи ограбването на КТБ, Пеевски, Цацаров и Борисов на прицел