Published On: вт, авг. 15th, 2017

Горещо начало през септември

Горещо време в началото. Температурите ще достигат до 30 градуса около 2-3 септември. Началото на септември ще бъде сложено с приятни температури, които няма да напомнят, че идва есента. Около 9-10 септември се очакват превалявания от дъжд, които ще понижат градусите с 2-3 надолу.

Топлото време ще продължи и през второто десетдневие. Температурите отново ще се покачат до 31-32 градуса. Тези температури могат да са с 1-2 градуса по-високи в Сандански, Русе и Велико Търново.

Около 21-22 септември есента ще напомни за себе си. Очакваме рязко понижение на температурите с 9-11 градуса и те ще се движат между 19-22 градуса. Сутрешните температури ще падат до 8-10 градуса. Ще се появят и първите мъгли в котловинните полета на Западна България.

Кога е началото на астрономическата есен?

На 22 септември точно в 23.44 часа, астрономическата есен  ще настъпи,  тогава е и есенното равноденствие.

Какво ще ни донесат първите есенни дни през септември 2017?

Дневните  температурите  ще започнат отново да се покачват.  Техните стойности ще достига  до  25-27 градуси. Но около и след 29 септември  температурите  ще започнат отново плавно  да се понижават Възможни са и слани в котловинните полета на Западна България.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Горещо начало през септември