Published On: вт, авг. 15th, 2017

Путин реже парите за отбрана

Парите за отбрана, отпускани от държавния бюджет, ще бъдат по-малко през 2018 г., каза Владимир Путин, написа газета.ру. Президентът на Русия и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната се срещна с представителя на парламентарната група на управляващата партия “Единна Русия” в Държавната дума (долната камара на органа на законодателната власт в Москва) Владимир Василиев.

“Искам да напомня, предвижда се значително съкращение на разходната част на бюджета за отбрана през следващата година. Намаляването на средствата обаче по никакъв начин няма да засегне плановете за модернизация на нашите армия и флот. Ние ще продължим с нашата програма и ще следваме предначертания план”, каза президентът по време разговора си с депутата.

Путин подчерта необходимостта въпросите, свързани с финансирането на въоръжените сили, да бъдат разгледани много внимателно от страна на парламентаристите.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Путин реже парите за отбрана