Published On: вт, авг. 15th, 2017

Раздават листовки на 4 езика на влизащите в страната шофьори

Силен трафик има по границите в сезона на големите пътувания. Вместо допълнителни гишета по граничните пунктове, от днес раздават листовки за чуждите водачи.
В сезона на кошмарните задръствания МВР започна да раздава печатни материали на четири езика, в които са описани последните промени в Закона за движение по пътищата.

Така чужденците имат достатъчно време да се запознаят с глобите и санкциите при нарушения, докато чакат да влязат на българска територия.

Листовките не създават проблеми с трафика, защото ги получават хората, които влизат у нас, а повече автомобили има на гишетата, който обработват документите на излизащите от страната.

От “Граничната полиция” отбелязват, че през лятото броят на автомобилите преминаващи през „Калотина” нараства до 5 пъти спрямо зимните месеци заради сезона на ваканциите. Така на моменти се оформят опашки от чакащи коли.По обед на “Калотина” повечето от чакащите коли са пълни с гастербайтери. Те пътуват на групи от по няколко автомобила заедно със семействата си основно от Турция към Холандия.

По данни на Гранична полиция, при струпването на много автомобили преминаването на границата може да отнеме близо час.

От граничния пункт казват, че в най-натоварените дни отварят 3 допълнителни гишета, но това не винаги помага.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Раздават листовки на 4 езика на влизащите в страната шофьори