Published On: вт, авг. 15th, 2017

Brand industrieterrein Oosterhout onder controle: ‘Olie spoot in het rond’

Op industrieterrein Weststad in Oosterhout heeft brand gewoed. Zo’n 5.000 liter olie stond in brand bij systeemvloerenfabrikant Dycore. Ook enkele cementsilo’s van het bedrijf aan de Ambachtsweg vatten vlam. De brandweer rukte met 80 man uit. Omstreeks 15.00 uur kwam het sein brand meester.

 

 
© Mathijs Bertens/ Stuve Fotografie
 

 

 

 

Volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage was het lang onduidelijk of er ‘iets raars’ in de dikke olierookwolken zat. ,,Maar rook inademen is natuurlijk nooit goed, dus wij adviseren mensen ramen en deuren dicht te houden. Alle bedrijven in een omtrek van 500 meter zijn ontruimd. Het Wilheminakanaal is afgesloten voor scheepvaart.”

Gewonden
De brandweer redde een persoon van het dak. Ook raakte een medewerker gewond aan zijn hand. ,,Ik was met vieren anderen bezig met onderhoud aan de ketels”, vertelt hij. ,,Vervolgens spoot de olie opeens in het rond.” 

NL-alert
De brand brak rond 11.30 uur uit. Burgemeester Stefan Huisman kwam naar Weststad om zich te laten informeren over de situatie.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Brand industrieterrein Oosterhout onder controle: ‘Olie spoot in het rond’