Published On: чт, авг. 24th, 2017

Бой на Капитан Андреево, агресивни турски гастербайтери скочиха на гранични

Агресията е типична част от социалната прослойка турски гастарбайтери, тръгнали от родината към втория си дом в чужбина. Така се стига до десетки случаи на напрежение между българските униформени и комшиите ни.

Последният инцидент е от преди няколко часа, когато живеещите в Германия скочиха на няколко наши граничари на пункта “Капитан Андреево”. След нападението, един от полицаите е със счупен крак, а чуждите граждани са задържани.

Инцидентът е станал в сряда около 23.00 часа на граничния пункт. От Турция пристигнал микробус, в който пътували мъж, 3 жени и две деца. Всичките пътници били роднини, една част от тях са немски граждани от турски произход, а останалите са турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След паспортния контрол, граничните полицаи поискали да извършат проверка на автомобила за укрити лица. Пътуващите отказали да слязат, а водачката 26-годишната жена, която шофирала микробуса, потеглила.

Микробусът е спрян, а при опит да бъдат задържани пътуващите в него, те оказали съпротива. 26-годишната жена ударила единия полицай в лицето, а 47-годишният мъж, пътувал в микробуса, нанесъл удар в крака на друг служител.

Впоследствие е установено, че кракът му е счупен. Извършена е щателна проверка на колата, в нея не са намерени скрити хора. Пълнолетните пътници от микробуса са задържани за 24 часа, непълнолетните са настанени в специализирано помещение.

Тече разследване. Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна и няколко леки телесни повреди на полицейски служители

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Бой на Капитан Андреево, агресивни турски гастербайтери скочиха на гранични