Published On: пт, авг. 25th, 2017

Бойко, само Полша е помагала и ще помага на България,запиши си го, Франция и Германия те ползват за пощальон

Бойко Борисов, премиер на Република България, показа на цяла Европа как може да бъде Васал (Васал (от келтски gwas — слуга) на двама пагубни за ЕС политици – Макрон и Меркел. Всеки път тича като куриер при Реджеп Ердоган да го помирява с двете големи сили на Европа, какво спечели от това, стана по-умен ли? Не, напротив, не разбра, че мястото на България в ЕС е във Висшеградската четворка, пазителка на ценностите на християнството, братството и равенството, не на протекционизма на всеядния розов либерал Еманюел Макрон. 

Какво ни чака с този френски президент:

  1. Затягане на коланите за страните от Източна Европа, орязване на евросредствата с повече от 24,2% на нетна база;
  2. Отнемане на лицензи, рестрикции и ограничаване на работата на българските, полските, словенските, латвийските, румънските и унгарски транспортни фирми, с цел предпазване на френските, белгийските и холандски такива. 89,2% от родния автопарк на превозвачите е със стандарт Евро 6, превозвачите ни носят около 3,3 млрд. лева на страната ни, 62 000 шофьори и 16 500 спедитори и друг персонал са в този бранш, с действията си Париж ще отреже и тези приходи към бюджета;
  3. Ограничения за наемане на работници във Франция и Бенелюкс, след напускането на Великобритания, тези тенденции ще се усилят;
  4.  Европа на 3 скорости, с ясен център около Париж, Брюксел, Берлин, Виена и Амстердам, съседна периферия с участието на Испания, Италия, Дания, Ирландия плюс силно рязане на Унгария, Словакия, Полша и Чехия. България изпада в третия коловоз на ЕС, с подаяния и орязани еврофондове, изключване от плана Юнкер, с една дума епизодична роля с малко реплики във филма на Меркел и Макрон;
  5. Затягане на политиката в селското стопанство, нови ограничения към страните от Източна Европа и свит пазар на агро продукция;
  6. Налагане на продукция от ВПК на Франция на България при отделяне на 2% от БВП за въоръжените сили на страни като България и Румъния;
  7. Връщане на малцинствените общности от роми заради т.нар. социален туризъм

Така насила Еманюел Макрон превръща Полша в истински втори център на Европа, на ЕС в първоначалния си вид.

Варшава бе истински мотор на това София да ползва с пълни шепи средствата за селско стопанство, точно на няколко километра от Ексиновград, където си почива този розов либерал, в Албена се състоя преди 4 години един малко разгласен от медиите форум, където ясно се очерта бъдещата роля на Полша в това България да бъде равен с равен.

  • Полша иска и може да помогне на България да излезе от икономическата криза чрез развитие на земеделието и аграрния сектор. Това стана ясно по време на провелата се в кк. “Албена” втора Българо-Полска научно – практическа конференция на тема “развитие на селските райони и селските стопанства на България и Полша в рамките на ОСП: 2014/2020. 

Нека от МЗХ да покажат с документи, писма и форми за кандидатстване, коя страна е дала силно рамо на страната ни в тази насока.

  • Във военната област ясно си пролича партньорството на Полша в това да реновира и оптимизира системите за локация и енергия в старите ни самолети МИГ 29, и то на тройно по-ниска цена, 4 от агрегатите бяха отлично ремонтирани и доставени в България. Гаранциите, които полските военни заводи WZL-2 и WZL-4 могат да поемат по отношение на българските МиГ-29, са като тези за полските Военновъздушни сили (ВВС), които разполагат с такива самолети. Това принуди Москва да звъни на пожар на бившия военен министър Николай Ненчев, за да предлагат и те своите услуги, с включени бонуси.
  • При кризата с мигрантите, още при управлението на кабинета на Пламен Орешарски, Варшава подготви 4 батальона, които да прати на България за спирането на бясната тълпа, пусната от Ердоган към сухопътната връзка с Европа по оста Капитан Андреево – Резово. Освен това техниката и системите за сигурност бяха подарък за БА, но явно това не се помни в политическия елит у нас.

Ако споменем, усилията на Полша за това, да отвори пазара си първа за български работници, когато страната ни понесе ударите на финансовата криза и последвалата безработица, по официални данни в страната на Хенрик Сенкевич живеят и работят над 38 000 българи.

В транспортен план Полша помогна на БМФ с предлагането на по-евтини и бързи плавателни съдове, след като от 37 години има договореност между страната ни и корабостроителниците в Гданск. 

По отношение на мигрантите, точно от Полша се възпротивиха на общата политика на Меркел и Оланд за квотите при разпределението на навлеците от Африка и Азия, за които вина няма нито България, нито някой от нейните посестрими от бившия Източен Блок. Това са бегълци от унищожителната политика на колонизиращите Африка и Азия страни, между които е и Франция. Париж носи основна вина за ислямизирането на Европа.

Бойко Борисов, премиер на Република България, нека се запознае с Евианските споразумения, сложили край на Войната за независимост на Алжир от Франция, са сключени във френския гр. Евиан ле Бен на 18 март 1962 г.

Споразуменията предвиждат:
– прекратяване на огъня (на 19 март),
– провеждане в Алжир на референдум за независимост и признаването му от Франция в случай на одобрение от алжирския народ,
– собствеността на живеещите в Алжир френски граждани да бъде отчуждавана само с изплащане на компенсация.

Франция се задължава да изведе своите войски от Алжир в течение на 3 год. и да окаже на Алжир финансова, икономическа и техническа помощ в рамките на двустранни споразумения.

Евианските споразумения са потвърдени на френския референдум на 8 април с.г., в хода на който 91 % от французите ги одобряват. Нелегалната организация ОАС, въпреки прекратяването на огъня, продължава своята терористична дейност на територията на Франция и Алжир до средата на юни. Референдумът по статута на Алжир се състоява на 1 юли: почти 100 % от алжирците се изказват за независимост на страната.

След това т.нар. бегълци са снабдени с френски паспорти, настанени в най-удобните и снабдени с ток, вода и комуникации квартали на Париж, Марсилия, Ница и Бордо. Днес силно черпим насилие благодарения на тези либерални представи на дедите на  Еманюел Макрон. 

В исторически план, всеки българин знае за усилията и подвига на младия полски крал Владислав Ягело, паднал в битка в османските орди до Варна на 10-ти ноември 1444 година. Пълното му име е Wladislaus, Dei gracia rex Polonie, Hungarie, Dalmacie, Croacie, Rascie, Bulgarie, Sclavonie, nec non terrarum Cracovie, Sandomirie, Lancicie, Syradie, Cuyavie, Lythuanie princeps suppremus, Pomeranie, Russieque dominus et heres etc.

На някой светна ли му в мозъка, коя страна е реално на страната на България в този разделен на 3 групи ЕС?

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Бойко, само Полша е помагала и ще помага на България,запиши си го, Франция и Германия те ползват за пощальон