Published On: вт, сеп. 12th, 2017

Орестиада бе домакин на Асоциацията на свободните градове

Успешно завърши годишно общо събрание на Международната асоциация на мира на независимите Градове, която се проведе в град Орестиада (06-09/09/2017).

По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с насърчаване на разбирането и солидарността между народите, разпространение и укрепване на духа на мир и взаимно уважение, защита на човешките права и свободи.

Струва си да се подчертае, че една от основните теми в дневния ред на дискусиите беше напрегната атмосфера на Корейския полуостров, възможни развития и усилията за нормализиране на ситуацията. Любезен домакин бе Василис Мавридис, кмет на Община Орестиада.

Това е, следователно, огромна стойност за нашата община организирането на това глобално събитие и гостоприемството на държавите. На форума присъстваха кметовете, заместник кметове и други средства, услуги, а много от членовете на общини по целия свят. Представителите бяха от Абиджан (най-големият град в Кот д’Ивоар с население от 3.802 милиона жители), от Волгоград Русия (1,021,215 жители), от Сараево (най-големият град и столица на Босна и Херцеговина с население от 395 133 жители) от Рощок, Германия (с население от 201 442 жители), на Крагуевац (четвъртият по големина град в Сърбия, с 179 417 жители), от Крушевац (град на Сърбия с население от 73 316 жители), Община Морфу Кипър, който е под окупация, както и общини от Гърция, между които независима Спарта.

Представителите на тези градове се запознаха с гръцката култура, гръцка кухня, гръцката култура и традиция.

Обиколиха паметници забележителности в този регион.

В този момент ние бихме искали да благодарим на всички онези, които са допринесли за успешното редовно общо събрание на Международната асоциация на мирните независими Градове.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Орестиада бе домакин на Асоциацията на свободните градове