Published On: сб, окт. 14th, 2017

Борисов отпусна 310 000 лв. за ремонт на Бачковския манастир

Премиерът Бойко Борисов получи икона на Света Богородица от игумена на Бачковския манастир. Това се случи преди началото на заседанието на МС. Подаръкът е в знак на благодарност за отпуснатите от правителството средства за ремонт на манастира.

„Това е втората помощ, която вие отпускате. Надяваме се сега вече иконата да свети в с целия си блясък и великолепие и тук. Това е копие на чудотворната икона. То е третото официално копие, което излиза от манастира. Едно има в грузинската църква в Тбилиси, следващото копие е в Берлин в катедралата на дядо Антоний и това е третото. Надяваме се Света Богородица да бди над вас и да ви благославя“, каза епископ Симон.

Борисов от своя страна му благодари и нареди иконата да се сложи в МС, а ако някой реши след него, да я махне.

“Днес правителството отпусна 310 000 лв. за ремонт на Бачковския манастир „Успение Богородично“. Това е втората помощ, която правим за светата обител. Когато дойдат празници, се вижда какви колони от стотици хиляди миряни отиват към манастира. Игуменът помоли да се ремонтира църквата”, каза министър-председателят.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Борисов отпусна 310 000 лв. за ремонт на Бачковския манастир