Published On: вт, окт. 31st, 2017

Румен Радев: Помощта от 325 лв за пострадалите в Бургаско е подигравка с хората

Еднократната помощ от 325 лева, която е отпусната за пострадалите семейства от наводнението в Бургаско, е твърде недостатъчна. Това заяви президентът Румен Радев, след като посети пострадалите и огледа щетите по домовете им. Тъй като средствата не са достатъчни, той заяви, че ще разговаря с правителството, общините и неправителствените организации за отпускане на помощи.

Президентът посети всички пострадали семейства от наводнението в село Равнец. След като видя щетите, държавният глава обеща да потърси още средства, за да помогне на пострадалите да възстановят домовете си.

Румен Радев: Разбирате много добре, че с 325 лева еднократна социална помощ домакинствата не могат да се възстановят. Там положението е много тежко, хора пенсионери, хора на минимална работна заплата или безработни – няма как да възстановят домовете си. После разбира се, когато се очертае една пълна картина с мащабите на пораженията за всички необходими действия и съответно помощи ще говорим с правителството и разбира се с всички тези неправителствени организации, които вече са на терен и помагат.

Румен Радев заяви, че общинските ръководства, както и пожарната безопасност са взели адекватни мерки и са реагирали навреме, което е предотвратило по-голямо бедствие.

Румен Радев: Ако не бяха реагирали така на време, жертвите щяха да бъдат много повече, а последствията по-тежки.

Обиколката на президента продължи и в другите пострадалите населени места в община Камено.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Румен Радев: Помощта от 325 лв за пострадалите в Бургаско е подигравка с хората