Published On: нд, ное. 5th, 2017

Бъки победи в Свиленград с много мъки – 27:29

Трудна победа за габровския Бъки в Свиленград. Гостите спечелиха дербито на дамското хандбално първенство с мъка в българския Лас Вегас. Момичетата на Веси Златева победиха Свиленград като гости с 29-27 и се утвърдиха на второто място след завършването на първия полусезон. Лидия Ковачева вкара 13 гола и имаше основна заслуга за успеха. На полувремето резултата бе 14:14, което се оценя от букмейкърите в света с коефиценти от порядъка на 6,25 до 7,10!

“Момичетата играха добре и съм доволна. Въпреки че допуснахме доста грешки, успяхме да вземем победата и това е радващото. Лидия отново беше чудесна, добре се представиха също Ивон, Емилия, Йоана, Мадлен и останалите от по-големите момичета в състава. За съжаление, този път не можахме да пуснем всички в игра. Допуснахме много голове и ще наблягаме върху работата в  защита. Смятам, че можехме да победим и с повече, но положителното е, че имаше хъс и желание”, обясни Веси Златева пред Топ Спорт.

Йоана Костова вкара 4 гола за победителките, а Мари Томова 3 гола.

Етър оглавява класирането с 10 точки, след като всички отбори изиграха по един мач всеки срещу всеки.

Резултати от кръг №5 на дамското хандбално първенство:
Шумен – Поморие 22-19 (11-10)
Свиленград – Бъки 27-29 (14-14)

Източник: Топ Спорт

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Бъки победи в Свиленград с много мъки – 27:29